ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διερευνητικές για υδατοδρόμιο ~ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

διερευνητικές-για-υδατοδρόμιο-απο-το-480431

Απόφαση αποδοχής έλαβε το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Σκιάθου για τη δημιουργία υδατοδρόμιου και στο πλαίσιο αυτό θα διερευνηθεί, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο, η κατάλληλη θέση, προκειμένου να δημιουργηθούν οι αντίστοιχες υποδομές.

Συγκεκριμένα θα διερευνηθεί όλο το παραλιακό μέτωπο, προκειμένου να παραχωρηθεί ο κατάλληλος χώρος για τη δημιουργία υδατοδρόμιου. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου, Πασχάλης Πασχάλης, αναφέρει ότι «η διαδικασία είναι χρονοβόρα, διότι χρειάζεται να ληφθούν ορισμένες αποφάσεις και θα ήταν ευχής έργον αν μπορέσουμε να πετύχουμε φέτος το στόχο, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα υπάρξει ανάλογο ενδιαφέρον και από εταιρείες υδροπλάνων, να εντάξουν την Σκιάθο μεταξύ των δρομολογίων τους».

Ανάλογες διαδικασίες έχουν ξεκινήσει παράλληλα τόσο στην Σκόπελο, όσο και στην Αλόννησο, προκειμένου να καθοριστούν τα σημεία και οι περιοχές που ενδείκνυνται, για τη δημιουργία υδατοδρομίων.

Υπερ της δημιουργίας υδατοδρομίου στη Σκιάθο, δηλώνει στο σημείο αυτό και η επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Σκιάθου, Αναστασία Φιλαρέτου, η οποία μετέχει παράλληλα στο ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου. «Απαιτείται ο κατάλληλος χώρος προκειμένου να λειτουργήσει το υδατοδρόμιο, χωρίς να παρεμποδίζονται οι άλλες λειτουργίες του λιμανιού, αλλά εκτιμούμε ότι θα βρεθεί, διότι υπάρχει θέληση και όλοι είμαστε υπέρ των υδροπλάνων». Στη συνέχεια, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκιάθου θα προχωρήσει στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο, προκειμένου να προκηρυχθεί διαγωνισμός.

Στο μεταξύ, στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου, ελήφθη απόφαση να σταλεί επιστολή προς όλους τους οφειλέτες προκειμένου να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο Λιμενικό Ταμείο της Σκιάθου, οι οποίες ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 5.000 ευρώ περίπου. Παράλληλα ελήφθη απόφαση για την αγορά του εξοπλισμού που απαιτείται βάση νόμου, προκειμένου να «θωρακιστεί» το νησί απέναντι σε ενδεχόμενη θαλάσσια ρύπανση. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρχει πάντα διαθέσιμο κοντέηνερ, στο οποίο θα φυλάσσονται η αντλία, το ειδικό προστατευτικό πλέγμα και οι ουσίες που απαιτούνται, για την αποτροπή κάθε δυσάρεστου ενδεχόμενου.

Επίσης, θα τοποθετηθούν δύο δεξαμενές για την συγκέντρωση των αποβλήτων, τόσο στην προβλήτα, όσο και στο χώρο του καρνάγιου, στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος.

Προ ημερησίας, τέλος, η κ. Φιλαρέτου έθεσε το θέμα των αιτήσεων για την έγκαιρη έκδοση αδειών πλανόδιου εμπορίου και αποφασίστηκε ότι οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων θα γίνονται δεκτές από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της Σκιάθου, έως τις 15 Μαρτίου.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου