ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παρεμβάσεις στο λιμάνι Σκοπέλου

παρεμβάσεις-στο-λιμάνι-σκοπέλου-485188

Στην κατεύθυνση του εξωραϊσμού διαφόρων σημείων του λιμανιού της Σκοπέλου, όπου κρίνεται αναγκαίο, προσανατολίζονται οι επικεφαλής του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Σκοπέλου, λαμβάνοντας υπόψη τους οικονομικούς δείκτες που έχουν καταγραφεί.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Σκοπέλου, και Δήμαρχος του νησιού Γιώργος Μιχελής, αναφέρει ότι

«το Λιμενικό Ταμείο της Σκοπέλου έχει αρχίσει και ανδρώνεται, και έχουμε ήδη πλεόνασμα της τάξης των 80.000 ευρώ στο ταμείο μας, οπότε αν υπάρξει ανάλογη πορεία και το 2014, τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε και διάφορες μικροπαρεμβάσεις στα λιμάνια μας, που θα είναι προς όφελος των επισκεπτών».

Συγκεκριμένα υπάρχουν σκέψεις για παρεμβάσεις αισθητικού και λειτουργικού χαρακτήρα, προκειμένου να εξωραϊστούν, για παράδειγμα, οι πλωτές ράμπες που διευκολύνουν την προσέγγιση των σκαφών, ενώ παράλληλα θα προωθηθεί η χρήση ειδικών πλωτών κατασκευών που προορίζονται για την διευκόλυνση ατόμων με κινητικά και άλλα προβλήματα.

Στο μεταξύ, παραμένουν ως έχουν τα τέλη που αφορούν τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων που εμπίπτουν στην ευθύνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου. Συγκεκριμένα η τιμή για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στους χώρους ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου, παραμένει 15 ευρώ ανά τετραγωνικό, με απόφαση του Δ.Σ, στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης και της κατανόησης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξελικτική φάση το μάστερ πλαν του λιμανιού της Σκοπέλου, ενώ στο μεταξύ, στον υπάρχοντα σχεδιασμό εντάσσεται η κατάρτιση και του μάστερ πλαν για την περιοχή του Λουτρακίου, το οποίο συζητείται ευρέως το τελευταίο διάστημα και στόχος της Δημοτικής Αρχής Σκοπέλου είναι να ανατεθεί η σύνταξη της μελέτης σε εύλογο χρονικό διάστημα. Στόχος είναι να δημιουργηθούν σύγχρονες υποδομές, εφάμιλλες με τις προβλεπόμενες παρεμβάσεις στο λιμάνι της Σκοπέλου, που θα ευθυγραμμίζονται με τη χρήση του συγκεκριμένου λιμανιού, που αποτελεί κατά βάση χώρο υποδοχής σκαφών αναψυχής και των πλοίων που προσεγγίζουν το λιμάνι της Γλώσσας.

Ουσιαστικός στόχος των επικεφαλής του Δήμου Σκοπέλου είναι η ενδυνάμωση των βασικών πυλών εισόδου στο νησί, των λιμανιών, προκειμένου να αυξηθεί μακροπρόθεσμα και η επισκεψιμότητα. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να υλοποιηθούν πριν από την έναρξη της νέας σεζόν οι προγραμματιζόμενες παρεμβάσεις στο τμήμα του λιμανιού του Αγνώντα, το οποίο παραμένει κλειστό από τον περασμένο Μάιο.

Συγκεκριμένα, θα διατεθεί ποσό ύψους 12.000 ευρώ από το Υπουργείο Ναυτιλίας για την εκπόνηση της μελέτης αποκατάστασης του λιμανιού και στη συνέχεια εκτιμάται ότι θα δοθεί προς δημοπράτηση το έργο, που είναι αναγκαίο για το νησί. Το σύνολο της δαπάνης που απαιτείται για την αποκατάσταση της ζημιάς στο λιμάνι του Αγνώντα, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ, ενώ υπάρχει προφορική δέσμευση από παράγοντες του αρμόδιου Υπουργείου, ότι θα καλυφθεί σε μεγάλο ποσοστό από την πολιτεία.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου