ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δωρεά λεωφορείου στο Δήμο Σκιάθου

δωρεά-λεωφορείου-στο-δήμο-σκιάθου-485290

Αποδεκτή έγινε χθες από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκιάθου η δωρεά λεωφορείου, η οποία έγινε σύμφωνα με το ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης που είχε αρχικά υπογραφεί.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρηματίες οι οποίοι εκμίσθωσαν, μετά από διαγωνισμό, τα λεωφορεία του Δήμου Σκιάθου που κινούνται στη γραμμή Σκιάθος-Κουκουναριές, ανέλαβαν την υποχρέωση εντός διαστήματος τριών ετών, να τα ανανεώσουν.

Οι ιδιώτες που πλειοδότησαν στην δημοπρασία εκμισθώνοντας τα τρία λεωφορεία του Δήμου Σκιάθου, έχουν, σημειωτέον, το δικαίωμα εκμετάλλευσης της συγκοινωνιακής γραμμής Σκιάθου-Κουκουναριών, η οποία αποτελεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για χιλιάδες επισκέπτες του νησιού.

Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό η αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Σκιάθου κ. Τσολοβίκου «δεχτήκαμε τις δωρεές, εφόσον είχαμε τις διαβεβαιώσεις από τις εταιρίες ότι τα λεωφορεία είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τους όρους που αναφέρονται στο συμφωνητικό. Βασικός όρος, προσθέτει η ίδια, ήταν μέσα στο 2014 να ανανεωθούν τα λεωφορεία με σύγχρονα οχήματα πενταετίας, και σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος πρέπει να αποδεχτεί τη δωρεά των λεωφορείων».

Υπενθυμίζεται ότι την πρόταση της εκμίσθωσης των λεωφορείων από ιδιώτες είχε εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η ομάδα πλειοψηφίας, εκτιμώντας ότι «είναι ασύμφορο για τον Δήμο το υψηλό το κόστος συντήρησης των λεωφορείων».

Στην προκειμένη περίπτωση, είναι βασικό ζητούμενο η ανανέωση του στόλου με νέα, σύγχρονα λεωφορεία, που εκτιμάται ότι θα αποβεί προς όφελος τόσο του Δήμου, όσο και των πολυάριθμων επισκεπτών του νησιού, οι οποίοι εξυπηρετούνται μέσω της παραπάνω γραμμής.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου