ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προσλήψεις εποχικών

προσλήψεις-εποχικών-489818

Δέκα πενταμηνίτες ανέλαβαν δράση στο Δήμο Αλοννήσου

Ολοκληρώθηκε προχθές από το Δήμο Αλοννήσου, ο κύκλος προσλήψεων των επιτυχόντων στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας. Προσλήφθηκαν δέκα πενταμηνίτες και συγκεκριμένα 4 εργάτες γενικών καθηκόντων, 4 διοικητικοί, 1 υπάλληλος πληροφορικής, και 1 νοσηλευτικής.

Οι δέκα προσληφθέντες θα καλύψουν σημαντικά κενά στη διάρκεια της θητείας τους, σε ένα Δήμο «με τις μεγαλύτερες ελλείψεις προσωπικού» όπως σχολιάζει ο Δήμαρχος του νησιού, Πέτρος Βαφίνης, εξηγώντας παράλληλα ότι «υπάρχουν υπηρεσίες που υπολειτουργούν, λόγω έλλειψης προσωπικού».

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η τεχνική υπηρεσία που λειτουργεί με δύο μόνο άτομα, καθώς επίσης και το διοικητικό-οικονομικό τμήμα. «Πολλές φορές έχουμε κοινοποιήσει το πρόβλημά μας στους ιθύνοντες και γενικώς κάθε φορά που μας ζητούν να στέλνουμε τα κενά, τα στέλνουμε» υπογραμμίζει ο κ. Βαφίνης, χαρακτηρίζοντας «θετικό το θεσμό της κοινωφελούς εργασίας». Το αίτημα των μόνιμων προσλήψεων παραμένει, ωστόσο, και διατυπώνεται από πολλά χείλη, αλλά οι υπάρχουσες ανάγκες καλύπτονται πρόσκαιρα από τους εποχικούς υπαλλήλους.

Στο μεταξύ, θα υποβληθεί αίτημα για προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων ενόψει της νέας σεζόν, αφού προηγουμένως τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλοννήσου. Σύμφωνα με το σχεδιασμό του Δήμου Αλοννήσου θα υποβληθεί αίτημα για την πρόσληψη διμηνιτών για την πυροπροστασία του νησιού, καθώς και εποχικών υπάλληλων με σύμβαση έξι μηνών, για να καλύψουν θέσεις εργατών καθαριότητας, χειριστών μηχανημάτων, οδηγών αυτοκινήτων κλπ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου