Δωρεάν φάρμακα σε απόρους

Τελευταία ενημέρωση: 2014-01-17, 15:10:28
Δωρεάν φάρμακα σε απόρους

 Προσπάθειες για την εξασφάλιση δωρεάν φαρμάκων για άπορους Σκιαθίτες, καταβάλλει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» και στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη απευθύνει σχετικό αίτημα σε μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υπαγορεύτηκε από τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες και τα αιτήματα για βοήθεια, που διατυπώνουν πλέον περισσότεροι από 100 Σκιαθίτες. Όπως αναφέρει ενδεικτικά στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του Συλλόγου Θοδωρής Τζούμας, «πέρα από τις 53 περίπου οικογένειες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, υπάρχουν ανάλογα αιτήματα από 60 επιπλέον οικογένειες του νησιού, τις οποίες συνδράμαμε από κοινού στη διάρκεια των εορτών».

Η σκέψη να εξασφαλιστούν δωρεάν φάρμακα για ανθρώπους που αδυνατούν να τα προμηθευτούν, λόγω της δεινής οικονομικής θέσης στην οποία έχουν περιέλθει «προέκυψε αυθόρμητα, στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε συντοπίτες μας που έχουν ανάγκη», επισημαίνει ο κ. Τζούμας. Το παραπάνω αίτημα υποβλήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο και αναμένεται απάντηση.

Στο μεταξύ, σειρά ενεργειών και πρωτοβουλιών υλοποίησε πρόσφατα ο ίδιος Σύλλογος, για την υποστήριξη των οικονομικά αδύναμων μελών της τοπικής κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό, με πρωτοβουλία και τη μεσολάβηση του Συλλόγου, τον Οκτώβριο του 2012 προτάθηκε στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών η ένταξη των άπορων οικογενειών στο πρόγραμμα υποστήριξης που υλοποιεί. Επιτεύχθηκε σε πρώτη φάση η ένταξη 43 οικογενειών, οι οποίες λαμβάνουν ένα μηνιαίο δέμα βάρους 35 κιλών, προκειμένου να καλύπτει τις βασικές τους ανάγκες. Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί περισσότεροι από 16 τόνοι τροφίμων στις άπορες οικογένειες, ενώ τη δράση συντονίζει η Αντιδήμαρχος κ. Λίτσα Τσολοβίκου.

            Παράλληλα, ο ίδιος σύλλογος απέστειλε τον περασμένο Δεκέμβριο αίτημα στη HellenicSeaways με σκοπό τη διάθεση δωρεάν εισιτηρίων για την μετακίνηση των επιβατών, που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όταν χρειαστεί να μετακινηθούν για λόγους υγείας. «Η εταιρεία ανταποκρίθηκε στο αίτημα με αποτέλεσμα περισσότεροι από 80 συμπολίτες μας να έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τα δωρεάν εισιτήρια», υπογραμμίζει το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», τονίζοντας παράλληλα ότι: «επιτεύχθηκε χάρις στην ανταπόκριση της εταιρείας, αλλά και της σημαντικής μεσολάβησης των ιδιοκτητών του τοπικού πρακτορείου κ. Νικολάου και κ. Ανδριτσόπουλου».

            Για τις ημέρες των εορτών ο ίδιος Σύλλογος, όπως κάθε χρόνο, με διακριτικότητα και ευαισθησία, ενίσχυσε αδύναμα μέλη της τοπικής κοινωνίας. Η δράση εντάχθηκε στην πρωτοβουλία υποστήριξης των άπορων που συντονίζει ο Δήμος. Τέλος, έχοντας υπόψη ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.Σ), σύμφωνα με την οποία υπήρχε η πρόθεση να εφαρμοστεί ειδική τιμολογιακή πολιτική για τις ευπαθείς κοινωνικές αμάδες, «αποστείλαμε σχετικό αίτημα στις 23 Σεπτεμβρίου, προτείνοντας την άμεση δρομολόγηση των σχετικών ενεργειών ώστε να ενεργοποιηθεί το μέτρο. Η πρότασή μας προέκυψε από αιτήματα των απόρων συμπολιτών μας, τους οποίους προσπαθούμε να υποστηρίξουμε», καταλήγει ο πρόεδρος του Συλλόγου.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

 

 

 

 

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
3
=