ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αρωμα Σκιάθου στην Αυστρία

αρωμα-σκιάθου-στην-αυστρία-495224

Η διεθνής τουριστική έκθεση Ferienτης Βιέννης ανοίγει τον κύκλο των φετινών συμμετοχών του Δήμου Σκιάθου σε μεγάλες διοργανώσεις του εξωτερικού, με στόχο την περαιτέρω αύξηση της εισερχόμενης τουριστικής κίνησης. Εκπρόσωποι του Δήμου Σκιάθου και επιχειρηματίες του νησιού δίνουν το «παρών» στη διεθνή έκθεση της Βιέννης, που ανοίγει τις πύλες της σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 19 Ιανουαρίου, πραγματοποιώντας επαφές με τουρ οπερέιτορς και παράγοντες του τουρισμού γενικότερα.

Η Αυστρία εντάσσεται μεταξύ των αγορών στις οποίες επιχειρεί δυναμικό άνοιγμα η Σκιάθος, έχοντας ως σημείο αναφοράς τα ευοίωνα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό και τη συγκεκριμένη χώρα κατ’ επέκταση. Αν συνυπολογιστούν μάλιστα τα ένθερμα δημοσιεύματα μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδων και περιοδικών της Αυστρίας, τα οποία προτρέπουν ουσιαστικά τους αναγνώστες να προτιμήσουν την Ελλάδα και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, κατ’ επέκταση, για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, γίνεται εύκολα αντιληπτό το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το σχέδιο τουριστικής δράσης του νησιού για το 2014, το οποίο έχει υποβληθεί προς έγκριση στον ΕΟΤ, στο διάστημα μεταξύ της 30ης Ιανουαρίου και της 2ας Φεβρουαρίου, προτείνεται η συμμετοχή του νησιού στη διεθνή τουριστική έκθεση ΕΜΙΤΤ της Κωνσταντινούπολης, ενώ στο διάστημα 8-10 και 14-16 Φεβρουαρίου, προγραμματίζεται η συμμετοχή του Δήμου Σκιάθου στο ΒelgianBoatShowπου θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες. Επίσης προβλέπεται η συμμετοχή του νησιού στη BorsaInternationaleDelTurismo (BIT) του Μιλάνου (14-17 Φεβρουαρίου), καθώς και στην InternationalFairofTourismτου Βελιγραδίου.

Στο διάστημα 5-9 Μαρτίου προγραμματίζεται η συμμετοχή στη διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου, στις 19-22 Μαρτίου ακολουθεί η συμμετοχή του νησιού στη διεθνή έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας, και στη συνέχεια η συμμετοχή στην έκθεση Romexpo του Βουκουρεστίου. Στις 26-28 Μαρτίου σειρά έχει η Uittτου Κιέβου, ενώ το Μάρτιο προγραμματίζεται το θεσμοθετημένο «Ταξίδι» της Λευκωσίας και το Νοέμβριο του 2014, αντίστοιχα, η καθιερωμένη WorldTravelMarketτου Λονδίνου.

Στο μεταξύ, μεταξύ των ενεργειών του Δήμου Σκιάθου που έχουν ως στόχο την ευρύτερη τουριστική ανάπτυξη και προβολή του νησιού, κατέχουν εξέχουσα θέση οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως: πολιτιστικός – λαογραφικός, αρχαιολογικός τουρισμός, γαστρονομικός τουρισμός, θρησκευτικός τουρισμός (τόποι λατρείας), επαγγελματικός τουρισμός (επαγγελματικός, συνεδριακός, σεμινάρια), κοινωνικός τουρισμός – τουρισμός τρίτης ηλικίας – τουρισμός ατόμων με ειδικές ανάγκες, ο τουρισμός του σαββατοκύριακου, ο σχολικός τουρισμός – απόδημος τουρισμός, οικοτουρισμός – θαλάσσιος τουρισμός (θαλάσσιο πάρκο) – αγροτουρισμός, αθλητικός τουρισμός (καταδυτικός, πεζοπορικός, αναρριχητικός κ.α.).

Στο πεδίο της ευρύτερης προβολής καταγράφονται, εξάλλου, οι συμμετοχές του νησιού σε φεστιβάλ, σε εκπομπές τουριστικού ενδιαφέροντος, καθώς επίσης σε δορυφορικά δίκτυα, σε τηλεοπτικούς σταθμούς και εκδηλώσεις της ομογένειας. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην παραγωγή μικρών διαφημιστικών ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με ξένα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, τα οποία θα προσκληθούν να γνωρίσουν το νησί του Παπαδιαμάντη, καθώς επίσης και στον εμπλουτισμό της ιστοσελίδας του Δήμου με περισσότερες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου