ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ελλειψη εργατών καθαριότητας στη Σκιάθο

ελλειψη-εργατών-καθαριότητας-στη-σκι-497417

Αναγκαία κρίνεται η στελέχωση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου με εποχικό προσωπικό, προκειμένου να καλυφθούν οι σημαντικές ελλείψεις που παρατηρούνται στο συγκεκριμένο τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Σκιάθου θα προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη προσωπικού τεσσάρων εργατών καθαριότητας ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο μηνών, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου έχει τεθεί προς έγκριση στην αποκεντρωμένη διοίκηση και στη συνέχεια αναμένεται να κοινοποιηθεί, προκειμένου να ακολουθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, είναι αναγκαία η ενίσχυση του προσωπικού της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου, δεδομένου ότι οι τρεις υπάρχοντες

εργάτες καθαριότητας, οι οποίοι αποτελούν πλήρωμα των απορριμματοφόρων οχημάτων, υπεύθυνο για την αποκομιδή των σκουπιδιών, εργάζονται κυριολεκτικά νυχθημερόν, χωρίς να έχουν λάβει ούτε την κανονική τους άδεια, ούτε τα δεδουλευμένα ρεπό για το τρέχον έτος, λόγω της συνεχούς απασχόλησής τους και τα Σαββατοκύριακα, αλλά και τις εορτές. «Επιπλέον και οι τρεις εργαζόμενοι δουλεύουν ασταμάτητα με εναλλαγή βάρδιας, προκειμένου να πραγματοποιείται η αποκομιδή των απορριμμάτων», όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην εισήγηση που τέθηκε υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου.

Συνεπεία των προαναφερθέντων, η υπηρεσία καθαριότητας, για να αντιμετωπίσει τις υπάρχουσες δυσχέρειες, πρέπει απαραίτητα να προβεί στην πρόσληψη εποχικού προσωπικού δίμηνης διάρκειας τεσσάρων ατόμων, η πρόσληψη των οποίων θα ξεκινήσει στις αρχές της χρονιάς. Τα παραπάνω άτομα θα εργαστούν

για την αποκομιδή απορριμμάτων, την καθαριότητα κοινοχρήστων χώρων, τον καθαρισμό χαντάκων και σε συναφείς εργασίες τους επόμενους μήνες. «Οι προσλήψεις αυτές είναι επιτακτικές, διότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα τα παραπάνω προβλήματα», επισημαίνεται από τη Δημοτική Αρχή Σκιάθου, ενώ παράλληλα καθίσταται σαφές ότι η υπηρεσία καθαριότητας είναι ένας τομέας καίριας σημασίας, που απαιτεί σε κάθε περίπτωση την ανάλογη στελέχωση, για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου