Αποκαλύπτεται το κάστρο στο νησί της Σκιάθου

Τελευταία ενημέρωση: 2014-01-14, 16:25:30
Αποκαλύπτεται το κάστρο στο νησί της Σκιάθου

Πολύ σημαντικά ευρήματα αποκαλύφθηκαν στη διάρκεια των εργασιών καθαρισμού που πραγματοποιήθηκαν στο Κάστρο της Σκιάθου, από τον Απρίλιο έως το Νοέμβριο του 2013, μεταξύ των οποίων καταγράφονται παλιό λιθόστωτο, ενώτιο (σκουλαρίκι), αλλά και ανθρώπινα οστά, που προέρχονται μάλλον από διαλυμένο τάφο και βρέθηκαν μέσα σε χωνευτήριο.

Τα νέα ευρήματα παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της κοπής της πίτας του Πολιτιστικού Σωματείου «Φίλοι του Κάστρου» που πραγματοποιήθηκε προχθές στο Πνευματικό Κέντρο των Ενοριών Σκιάθου, παρουσία του Δήμαρχου Σκιάθου κ. Πλωμαρίτη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, εκπροσώπων Αρχών και Υπηρεσιών, φορέων και Συλλόγων του νησιού. Η βραδιά ξεκίνησε με την παιδική χορωδία του Πνευματικού Κέντρου.

Ακολούθως, ο πρόεδρος του Συλλόγου π. Γιώργης Σταματάς, ευχαρίστησε όσους συνέδραμαν ηθικά και υλικά στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Κάστρο της Σκιάθου την περασμένη χρονιά. Το Δήμαρχο Σκιάθου για την αρωγή του και το ενδιαφέρον του για το Μεσαιωνικό Οικισμό της Σκιάθου, την Έφορο Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Σδρόλια και τον πρόεδρο της Ομάδας Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Ομάδας Αλμυρού Εν Δράσει κ. Καραζούπη για την ένταξη των εργασιών του Κάστρου στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το συνεργείο που εργάστηκε στο Κάστρο, τους «καστρινούς», μέλη του Συλλόγου που εργάζονται εθελοντικά και αφιλοκερδώς στο Κάστρο όλο το χρόνο, και το ζεύγος Σταμάτη Κουϊμτζή και Αναστασίας Φιλαρέτου που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία του προγράμματος και στη μεταφορά του συνεργείου στο χώρο του Κάστρου.

Στη συνέχεια η αρχαιολόγος Κυρατσώ Τσιμπλή παρουσίασε τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στο Κάστρο, μέσα από πρόγραμμα που προώθησε η Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού Εν Δράσει και η 7η ΕΒΑ, χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ.

 

 

 

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
3
=