Δημιουργικές δράσεις στη Σκιάθο

Τελευταία ενημέρωση: 2014-01-12, 08:59:41
Δημιουργικές δράσεις στη Σκιάθο

 Περισσότερα από 230 άτομα κάθε ηλικίας στο Πολιτιστικό Εργαστήρι

Πόλος έλξης δεκάδων φίλων της δημιουργίας είναι το Πολιτιστικό Εργαστήρι που λειτουργεί στη Σκιάθο, το οποίο έχοντας διανύσει με μεγάλη επιτυχία τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερα από 230 άτομα να ανακαλύψουν ή να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους.

Φέτος  λειτουργούν τμήματα: Εικαστικών,  αγιογραφίας, ζωγραφικής, comics, εκμάθησης κιθάρας, βοτανολογίας, μεικτών τεχνικών, κοπτικής ραπτικής και κεραμικής.  Το Πολιτιστικό Εργαστήρι, αποτελεί καρπό ιδιωτικής πρωτοβουλίας και δημιουργήθηκε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινούς στόχους και ενδιαφέροντα, προκειμένου να αναπτυχθεί ένας πυρήνας γνώσης γύρω από την τέχνη και τον πολιτισμό παλαιότερο, αλλά και σύγχρονο.                     

 Ο ενθουσιασμός, η όρεξη για δημιουργία και συνεργασία, παραμέρισε τις δυσκολίες που ξεπεράστηκαν με πολλές ώρες εθελοντικής προσφοράς. Αξίζει να σημειωθεί πως για τη λειτουργία του, το  Πολιτιστικό Εργαστήρι, δεν έχει επιχορηγηθεί, πλην ελαχίστων μικρών δωρεών σε υλικά και ως  μόνη πηγή εσόδων είχε τη συμβολική συνδρομή των μαθητών, η οποία κατάφερε να καλύψει με δυσκολία τα απαραίτητα λειτουργικά έξοδα.     

Μελλοντικός στόχος  είναι να  αναπτυχθεί όσο περισσότερο γίνεται,  να δημιουργηθούν νέα τμήματα ανάλογα με τα ενδιαφέροντα που υπάρχουν, αλλά και να μπορέσουμε  να ενισχύσουμε τα τμήματα αυτά σε υλικοτεχνική υποδομή, ώστε το αποτέλεσμα να είναι κάθε φορά καλύτερο. «Για να επιτευχθεί ο στόχος μας, είναι απαραίτητη η συνεργασία  και η υποστήριξη όλων. Είναι λοιπόν ευπρόσδεκτη η προσφορά κάθε τύπου (στέγης,  υλική ή εθελοντική εργασία), υπογραμμίζει η ομάδα του Πολιτιστικού Εργαστηρίου.

Σημαντική και άξια υπογράμμισης είναι στο σημείο αυτό η εθελοντική στήριξη των διδασκόντων: Σταύρου Τσιμπλιαράκη, Γιάννη Μιτζέλου, Στάθη Κουμιώτη, Μαρίας Καλατζή, Χρύσας Διολέττα, Δέσποινας Μιτζέλου, Βούλας Χονδρονικολή, Τόμεκ Γιοβάνη,  Άννας Δεληγιάννη, Νίκου Πασχάλη, Αντώνη Κισσουρά, Κωνσταντίνου Κουτούμπα. Με σκοπό την οικονομική ενίσχυση αλλά και την προβολή του έργου του Εργαστηρίου, φέτος για πρώτη φορά κυκλοφόρησε το ημερολόγιό του, το οποίο διατίθεται στην τιμή των 5 ευρώ από τα μέλη της ομάδας.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
2
=