Αναπροσαρμογή τελών

Τελευταία ενημέρωση: 2014-01-12, 08:48:42
Αναπροσαρμογή τελών

Πεζοδρομίων, πλατειών και κοινόχρηστων χώρων στο Δήμο Σκοπέλου

Η αναπροσαρμογή τελών πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων εντάσσονταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου. Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη, το τέλος για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στη Σκόπελο καθορίζεται σε 15 ευρώ και σε 10 ευρώ αντίστοιχα, το τέλος για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στη Γλώσσα και το Κλήμα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την αρχική πρόταση, το τέλος κατάληψης κοινόχρηστων χώρων ορίζονταν στην τιμή των 15 ευρώ για τους επαγγελματίες που δεν έχουν οφειλές απέναντι στο Δήμο και στην τιμή των 23 ευρώ αντίστοιχα, το τέλος για τους επαγγελματίες που δεν έχουν εξοφλήσει τα χρέη τους προς το Δήμο.

Η παραπάνω πρόταση απορρίφθηκε από την αποκεντρωμένη διοίκηση, με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να υπάρχει διαφορετική τιμολογιακή πολιτική για το ίδιο τέλος και ως εκ τούτου το Δημοτικό Συμβούλιο εκλήθη να συζητήσει και πάλι το ίδιο θέμα, σύμφωνα με τη νέα πρόταση που εισηγήθηκε ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής.

Μεταξύ των θεμάτων της προχθεσινής συνεδρίασης συγκαταλέγονταν, εξάλλου, η έγκριση της μελέτης έργου που εντάσσεται στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης Νήσων, το οποίο προωθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η μελέτη που επικυρώθηκε περιλαμβάνει τη σήμανση όλων των μνημείων, των πολιτιστικών και αρχαιολογικών χώρων του νησιού και εκτιμάται ότι θα αποβεί προς όφελος της Σκοπέλου και της εν γένει τουριστικής της ανάπτυξης.

 

 

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
8
=