ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Εδεσε» Σκόπελο η Task force

εδεσε-σκόπελο-η-task-force-502354

Διαδοχικές συσκέψεις με παράγοντες του Δήμου, στη διάρκεια της διήμερης παραμονής τους

Συναντήσεις γνωριμίας με τους επικεφαλής του Δήμου Σκοπέλου και υπηρεσιακούς παράγοντες είχαν χθες και προχθές οι εμπειρογνώμονες της Task force που επισκέφτηκαν για πρώτη φορά τη Σκόπελο, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος που τίθεται σε εφαρμογή.

Η πενταμελής ομάδα εμπειρογνωμόνων, που απαρτίζονταν από δύο Ελληνες, δύο Γερμανούς και έναν Ιταλό, παρέμειναν δύο μέρες και αναχώρησαν χθες το απόγευμα, προκειμένου να επεξεργαστούν τα πρώτα στοιχεία που κατέγραψαν. Στο άμεσο μέλλον έπονται και άλλες επισκέψεις, ενώ όπως εκτιμάται θα ακολουθήσει μακρά συνεργασία, διάρκειας επτά περίπου μηνών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του νησιού, ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020.

Η ομάδα της Task force είχε διαδοχικές συναντήσεις με τη Δημοτική Αρχή και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, οι οποίοι ανέπτυξαν αναλυτικά τα θέματα του νησιού, ενώ όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής «αποκόμισαν μια πρώτη εικόνα του τι σημαίνει Δήμος Σκοπέλου, προκειμένου να ακολουθήσει στη συνέχεια η προετοιμασία για τη διεκδίκηση κονδυλίων για το νέο ΕΣΠΑ».

Η πενταμελής ομάδα των Ελλήνων και ξένων εμπειρογνωμόνων αναμένεται να επισκεφτεί τους πέντε Δήμους που συμμετέχουν πιλοτικά στο πρόγραμμα, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν αδυναμίες και να διερευνήσουν παράλληλα τις πρακτικές που μπορούν να μεταφερθούν από άλλες χώρες, προκειμένου να προετοιμαστούν για τη νέα προγραμματική περίοδο.

«Ο ρόλος τους είναι καθαρά αναπτυξιακός, ενώ τα οφέλη που θα προκύψουν για το Δήμο είναι προφανή, δεδομένου ότι θα έχουμε μια τεχνογνωσία η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλους Δήμους, αντίστοιχους του Δήμου Σκοπέλου», σχολιάζει ο κ. Μιχελής.

Στη διάρκεια της πρώτης συνάντησης γνωριμίας, παρουσιάστηκαν στους εμπειρογνώμονες τα οργανογράμματα, οι ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό και τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου Σκοπέλου. Μετά την αξιολόγηση των πρώτων πληροφοριών, θα επισκεφτούν το νησί ειδικοί αναλυτές, οι οποίοι θα καταγράψουν λεπτομερώς όλα τα επιμέρους δεδομένα και θα προχωρήσουν στην αποτύπωση των βημάτων που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να προετοιμαστεί ο Δήμος Σκοπέλου για τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου