Σκιάθος : Απασχόληση σε άνεργους

Τελευταία ενημέρωση: 2014-01-06, 22:33:37
Σκιάθος : Απασχόληση σε άνεργους

Στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης της Ενωσης Ξενοδόχων της Σκιάθου

Πρωτοβουλίες οι οποίες αποσκοπούν στην απασχόληση είκοσι περίπου ανέργων αναπτύσσει η Ενωση Ξενοδόχων της Σκιάθου, προκειμένου να μειωθεί, στο βαθμό πάντα του δυνατού, το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί λόγω της κρίσης. Στην παρούσα φάση, δίνεται προτεραιότητα σε είκοσι άνεργους του νησιού, οι οποίοι αναζητούν εργασία και προτείνεται η απασχόλησή τους σε καταλύματα του νησιού.

Η λίστα με τα ονόματα των ανέργων έχει ήδη διανεμηθεί στα ξενοδοχεία του νησιού, προκειμένου να αξιοποιηθούν στις εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης που πραγματοποιούνται στα ξενοδοχεία στη διάρκεια της χρονιάς και πριν από την έναρξη της καινούργιας σεζόν.

Οπως εξηγεί ο νέος πρόεδρος του ΔΣ της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης: «μας έχει δοθεί λίστα με τα ονόματα ανέργων του νησιού, η οποία έχει αποσταλεί σε όλους τους ξενοδόχους του νησιού,  προκειμένου να απασχοληθούν τα συγκεκριμένα άτομα στις εργασίες που γίνονται στα ξενοδοχεία στη διάρκεια του χειμώνα».

Σε κάθε περίπτωση, το αντικείμενο εργασίας θα είναι εναρμονισμένο και με την επαγγελματική ιδιότητα του κάθε ανέργου, στην περίπτωση κατά την οποία είναι εξειδικευμένος σε μια συγκεκριμένη τέχνη.

Στο μεταξύ, οι ξενοδόχοι της Σκιάθου ανταποκρίνονται σε κάθε αίτημα για βοήθεια που διατυπώνεται από την τοπική κοινωνία και στο πλαίσιο αυτό δίδονται βοηθήματα σε απόρους, σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Παράλληλη δράση, την οποία ήδη διερευνούν οι ξενοδόχοι της Σκιάθου είναι η προσφορά δωρεάν γευμάτων σε άπορους, μοναχικούς γέροντες του νησιού, προκειμένου να ενισχυθεί η δράση του ΚΑΠΗ. «Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε όσες περισσότερες κοινωνικές ομάδες μπορούμε, έχοντας παράλληλα κατά νου την προσφορά φαγητού σε ηλικιωμένους του νησιού», αναφέρει στο σημείο αυτό ο καινούργιος πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «ανταποκρινόμαστε σε κάθε αίτημα για βοήθεια που διατυπώνεται, είτε αφορά παιδιά, είτε άπορους οικογενειάρχες, είτε την περίθαλψη ασθενών, κάνοντας ότι μπορούμε σε κάθε περίπτωση».

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
8
=