Αλόννησος: Πάρκινγκ στην παλιά χώρα

Τελευταία ενημέρωση: 2014-01-06, 21:50:26
Αλόννησος: Πάρκινγκ στην παλιά χώρα

Ολοκληρώνεται το κλειστό γυμναστήριο της Αλοννήσου 

Σειρά προβλημάτων που δημιουργούνται κυρίως στη διάρκεια της θερινής περιόδου, εκτιμάται ότι θα επιλύσει η δημιουργία πάρκινγκ σύγχρονων προδιαγραφών στην παλιά χώρα της Αλοννήσου, όπου σημειώνεται το αδιαχώρητο, λόγω της πληθώρας των επισκεπτών, οι οποίοι επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά το πιο ειδυλλιακό σημείο του νησιού.

Ωριμη προς δημοπράτηση είναι η μελέτη για την κατασκευή σύγχρονου πάρκινγκ στην παλιά χώρα Αλοννήσου, συνολικού προϋπολογισμού 630.000 ευρώ, η οποία είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των ολοκληρωμένων προγραμμάτων ανάπτυξης νήσων, που προωθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 Σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, θα δημιουργηθεί σύγχρονο πάρκινγκ με φωτισμό, διαμορφωμένες θέσεις στάθμευσης, χώρο πρασίνου,  και όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις,  προκειμένου να είναι λειτουργικό για όλους και πλήρως εναρμονισμένο, παράλληλα, με τον περιβάλλοντα χώρο. 

Σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε, εξάλλου, η μελέτη για τη δημιουργία γηπέδου με στίβο στην Αλόννησο, ενώ στο μεταξύ έχουν ήδη κατατεθεί προς χρηματοδότηση τρία έργα, που περιλαμβάνουν ασφαλτοστρώσεις στις περιοχές Γυάλια, Βρυσίτσα και Τζόρτζη Γιαλό. Στο μεταξύ, έχουν υποβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες οι μελέτες που περιλαμβάνουν την κατασκευή σύγχρονων υποδομών ομβρίων και την προσθήκη επιπλέον χώρων στο Δημοτικό Σχολείο του νησιού.

Την ίδια στιγμή προχωράει το έργο του κλειστού γυμναστηρίου της Αλοννήσου, το οποίο αποτελεί σημαντικό έργο πνοής για το νησί και υπολογίζεται ότι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα έχει ολοκληρωθεί την καινούργια χρονιά, λόγω της αργής ροής χρηματοδότησης. Τα παραπάνω έργα, στο σύνολό τους, εκτιμάται ότι θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στο νησί, καλύπτοντας διάφορες ανάγκες του ντόπιου πληθυσμού και όχι μόνο.

 

 

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
2
=