ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αύξηση κρατήσεων από Βρετανία

αύξηση-κρατήσεων-από-βρετανία-514682

Ευοίωνες εξελίξεις και αύξηση της τουριστικής κίνησης διαφαίνεται τη νέα σεζόν στα νησιά των Βορείων Σποράδων, με τη Σκόπελο και την Αλόννησο, να μπαίνουν δυναμικά στις προτιμήσεις των Αγγλων, παράλληλα με άλλες περιοχές της Ελλάδας. Ηδη υπάρχουν προκρατήσεις, ενόψει του προσεχούς καλοκαιριού, οι οποίες δείχνουν αυξητική τάση σε ποσοστό 36% για όλη την Ελλάδα.

Η βρετανική αγορά αποτελεί σταθερή αξία και για τα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων, τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο. Μετά τη μείωση των συνολικών αεροπορικών αφίξεων από την Αγγλία προς τις Βόρειες Σποράδες το 2013, η οποία προβλημάτισε ιδιαίτερα τους ιθύνοντες και τους επαγγελματίες των νησιών, το 2014 αναμένεται, αντίθετα, αύξηση της τουριστικής κίνησης από τη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από την Ενωση Τουριστικών Πρακτόρων της Αγγλίας.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο τουριστικός πράκτορας Αλέκος Ευσταθίου, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Σκιάθο, υπογραμμίζει ότι όντως υπάρχει αυξητική τάση στη ροή των κρατήσεων από τη βρετανική αγορά σε σχέση με πέρυσι, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι «στο τέλος της σεζόν θα γίνει η ακριβής καταμέτρηση». Τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι ευοίωνα, λαμβανομένου υπόψη του έντονου ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται από τη Βρετανία, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο κ. Ευσταθίου, φαίνεται ήδη η αυξητική τάση. Οπως τονίζει παράλληλα ο ίδιος «η συγκεκριμένη τάση θα μεταφραστεί σε πραγματικούς αριθμούς στο τέλος της χρονιάς, ανάλογα με την αύξηση που θα έχει σημειωθεί στις θέσεις των αεροπλάνων». Οι επαφές που είχε, στο μεταξύ, ο κ. Ευσταθίου με τουρ οπερέιτορς του εξωτερικού, στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης του Λονδίνου, επιβεβαιώνουν τα προαναφερθέντα, ενισχύοντας τις ευοίωνες προοπτικές για το 2014.

Ενδεικτική της νέας τάξης πραγμάτων που διαμορφώνεται από τη Βρετανία, είναι, εξάλλου, η προτίμηση που δείχνουν οι Αγγλοι τουρ οπερέιτορς σε νησιά, όπως η Σκόπελος και η Αλόννησος, τα οποία μπαίνουν δυναμικά στο πεδίο του τουριστικού ενδιαφέροντος των εν δυνάμει Άγγλων τουριστών της νέας περιόδου. Αξιο αναφοράς είναι παράλληλα το γεγονός ότι οι φορείς της Αλοννήσου διατυπώνουν νέες προτάσεις στο πεδίο της τουριστικής προβολής, ξεφεύγοντας από την «πεπατημένη». Οπως εξηγεί η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου Ζαφειρούλα Αναγνώστου, οι φετινές προτάσεις προβολής στη βρετανική αγορά, εστιάζονται στην απευθείας προσέγγιση των επισκεπτών. Συγκεκριμένα «θα γίνει προβολή της Αλοννήσου ως τουριστικού προορισμού σε πολυσύχναστα σημεία του Λονδίνου, προκειμένου να προσεγγίσουμε άμεσα, με μια στοχευόμενη προβολή, το κοινό της Μεγάλης Βρετανίας», υπογραμμίζει η ίδια.

Η παραπάνω πρόταση διατυπώνεται με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την κουλτούρα της Βρετανίας, με επίκεντρο τον πολυπολιτισμικό της χαρακτήρα και παράλληλο στόχο την προσέλκυση ζευγαριών που επιλέγουν την Ελλάδα για ταξίδι του μέλιτος, είτε για την ανανέωση των γαμήλιων όρκων. Ενας από τους βασικούς στόχους των ιθυνόντων του Δήμου Αλοννήσου είναι η δυναμική προσέγγιση της βρετανικής αγοράς, με εναλλακτικές προτάσεις και στοχευόμενες κινήσεις, που αποσκοπούν ταυτόχρονα στην πολυπόθητη διεύρυνση της τουριστικής σεζόν.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου