ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κοινωνική προσφορά

κοινωνική-προσφορά-519928

Σειρά ενεργειών και πρωτοβουλιών υλοποίησε πρόσφατα ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος», για την υποστήριξη των οικονομικά αδύναμων μελών της τοπικής κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό, με πρωτοβουλία και τη μεσολάβηση του Συλλόγου, τον Οκτώβριο του 2012 προτάθηκε στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών η ένταξη των άπορων οικογενειών στο πρόγραμμα υποστήριξης που υλοποιεί. Επιτεύχθηκε σε πρώτη φάση η ένταξη 43 οικογενειών, οι οποίες λαμβάνουν ένα μηνιαίο δέμα βάρους 35 κιλών, προκειμένου να καλύπτει τις βασικές τους ανάγκες. Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί περισσότεροι από 16 τόνοι τροφίμων στις άπορες οικογένειες, ενώ τη δράση συντονίζει η Αντιδήμαρχος κ. Λίτσα Τσολοβίκου.

Παράλληλα ο ίδιος σύλλογος απέστειλε τον περασμένο Δεκέμβριο αίτημα στην Hellenic Seaways με σκοπό τη διάθεση δωρεάν εισιτηρίων για την μετακίνηση των επιβατών, που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όταν χρειαστεί να μετακινηθούν για λόγους υγείας. «Η εταιρεία ανταποκρίθηκε στο αίτημα με αποτέλεσμα περισσότεροι από 80 συμπολίτες μας να έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τα δωρεάν εισιτήρια», υπογραμμίζει το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», τονίζοντας παράλληλα ότι: «επιτεύχθηκε χάρις στην ανταπόκριση της εταιρείας, αλλά και της σημαντικής μεσολάβησης των ιδιοκτητών του τοπικού πρακτορείου κ. Νικολάου και κ. Ανδριτσόπουλου».

Για τις ημέρες των εορτών ο ίδιος Σύλλογος, όπως κάθε χρόνο, με διακριτικότητα και ευαισθησία, ενίσχυσε αδύναμα μέλη της τοπικής κοινωνίας. Η δράση εντάχθηκε στην πρωτοβουλία υποστήριξης των άπορων που συντονίζει ο Δήμος. Πρόσφατα απέστειλε επίσης αίτημα σε φαρμακευτική εταιρεία, με θέμα τη διάθεση δωρεάν φαρμάκων, στις άπορες οικογένειες και αναμένεται απάντηση.

Τέλος, έχοντας υπόψη ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.Σ) την 21-7-2012, σύμφωνα με την οποία υπήρχε η πρόθεση να εφαρμοστεί ειδική τιμολογιακή πολιτική για τις ευπαθείς κοινωνικές αμάδες, «αποστείλαμε σχετικό αίτημα στις 23 Σεπτεμβρίου, προτείνοντας την άμεση δρομολόγηση των σχετικών ενεργειών ώστε να ενεργοποιηθεί το μέτρο. Η πρότασή μας προέκυψε από αιτήματα των απόρων συμπολιτών μας, τους οποίους προσπαθούμε να υποστηρίξουμε», καταλήγει το Δ.Σ. του Συλλόγου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου