ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χαρά… για πέντε παιδικές χαρές στην Αλόννησο

χαρά-για-πέντε-παιδικές-χαρές-στην-αλ-523950

Νέα μορφή αποκτούν οι παιδικές χαρές της Αλοννήσου, καθώς με τη συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλία και Δήμου Αλοννήσου εξασφαλίστηκε από το Πράσινο Ταμείο το ποσό των 192.504 ευρώ για την αναμόρφωσή τους.

Το έργο «Σημειακές παρεμβάσεις αναπλάσεων υφιστάμενων παιδικών χαρών δήμου Αλοννήσου», περιλαμβάνει ολοκληρωμένα έργα αναπλάσεων στις πέντε παιδικές χαρές του Δήμου. Ειδικότερα οι αναπλάσεις θα υλοποιηθούν στους εξής χώρους: Παιδική χαρά στο λιμάνι Πατητηρίου, Παιδική χαρά πλησίον αστυνομίας οικισμού Πατητηρίου, Παιδική χαρά πλησίον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Πατητηρίου, Παιδική χαρά οικισμού Βότση, Παιδική χαρά οικισμού Χώρας Αλοννήσου

Οπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός: «Σε συνεργασία με το δήμαρχο Αλοννήσου εντάσσουμε πέντε νέες παιδικές χαρές στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου. Με την ολοκλήρωση του έργου της ανάπλασης αναδεικνύουμε πέντε νέους χώρους ψυχαγωγίας με όλα τα σύγχρονα μέσα. Στόχος μας είναι να παραδώσουμε για χρήση στα μικρά παιδιά, νέους καλαίσθητους χώρους με καινούργιες και σύγχρονες δραστηριότητες, οι οποίες θα είναι απόλυτα ασφαλής και θα αναβαθμίζουν σημαντικά, τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την αισθητική των παιδικών χαρών στο νησί. Το συγκεκριμένο έργο, θα περιλαμβάνει σημαντικές αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις και θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις εγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης τόνισε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, που αφορά τον εκσυγχρονισμό των παιδικών χαρών του νησιού μας, καθώς όπως είναι γνωστό, μέχρι τα τέλη του 2014 όλες οι παιδικές χαρές στη χώρα θα πρέπει να λειτουργούν με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, καταθέσαμε την πρόταση στο ΥΠΕΚΑ και πλέον με την ένταξή της, το έργο μπαίνει στην τελική ευθεία. Η συνεργασία και η συνέργειά μας με τον περιφερειάρχη Θεσσαλία φέρνει έργα και αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών του νησιού μας».

Το έργο εντάσσεται στην υλοποίηση παρεμβάσεων εντός του αστικού χώρου, ακολουθεί βασικές αρχές περιβαλλοντικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης και προάγει τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των οικισμών του νησιού της Αλοννήσου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου