ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αποκατάσταση στο λιμάνι Σκιάθου

αποκατάσταση-στο-λιμάνι-σκιάθου-528140

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι προαπαιτούμενες διαδικασίες για την αποκατάσταση του τμήματος του λιμανιού της Σκιάθου που έχει υποστεί υποσκαφή, πριν την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν. Στην παρούσα φάση αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Σκιάθου με τον μελετητή, προκειμένου να κατατεθεί εν συνεχεία η τελική μελέτη στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προς έγκριση. Το κόστος για την αποκατάσταση της ζημιάς υπολογίζεται σε 50.000 ευρώ και το ποσό θα διατεθεί, προκειμένου να υλοποιηθεί η δέσμευση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Οπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του ΔΣ, Πασχάλης Πασχάλης: «η τελευταία υποβρύχια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο τμήμα του λιμανιού που έχει υποστεί υποσκαφή, δείχνει ότι δεν έχει επέλθει μεταβολή και το πρόβλημα παραμένει στην ίδια κατάσταση, όπως την περίοδο που εντοπίστηκε για πρώτη φορά». Η αποκατάσταση της ζημιάς που έχει υποστεί συγκεκριμένο τμήμα του λιμανιού, το οποίο παραμένει κλειστό τα δύο τελευταία χρόνια, αποτελεί θέμα μείζονος προτεραιότητας για τους επικεφαλής του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Σκιάθου και καταβάλλονται, στο πλαίσιο αυτό, προσπάθειες, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση.

Στο μεταξύ, θα τοποθετηθούν επιπλέον πίλαρς στο λιμάνι της Σκιάθου για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των τουριστικών σκαφών, ενώ παράλληλα θα επαναλειτουργήσει το κυλικείο του λιμανιού και παράλληλα θα αξιοποιηθεί και ως χώρος αναμονής των επιβατών. «Εχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του κυλικείου του λιμανιού και εκτιμούμε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιανουαρίου», αναφέρει ο κ. Πασχάλης και προσθέτει: «έχουμε εντάξει στον προϋπολογισμό του 2014 για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, την πραγματοποίηση εργασιών για τη βελτίωση του χώρου, προκειμένου να φυλάσσονται και οι αποσκευές των επιβατών».

Παράλληλα, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η μελέτη για το μάστερ πλαν του λιμανιού της Σκιάθου και μόλις ετοιμαστεί, θα τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και «εφόσον εγκριθεί, θα πάρουμε απόφαση σε ποιο σημείο θα γίνουν οι προβλεπόμενες λιμενικές εγκαταστάσεις, διότι η μία πρόταση εντοπίζεται στη νέα πλευρά του λιμανιού και η άλλη στην περιοχή Σήφερη», αναφέρει ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο της Σκιάθου. Λόγω του υψηλού κόστους του έργου θα αναζητηθεί χρηματοδότηση και στο πλαίσιο αυτό θα κατατεθεί στο αρμόδιο Υπουργείο, δεδομένου ότι είναι φύσει αδύνατο να υλοποιηθεί με πόρους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Σκιάθου, ενώ παράλληλα προβλέπεται η πραγματοποίηση δημόσιας διαβούλευσης, προκειμένου να καταγραφούν και να ληφθούν υπόψη οι θέσεις της τοπικής κοινωνίας.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου