ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προϋπολογισμός αγάπης στα νησιά

προϋπολογισμός-αγάπης-στα-νησιά-531772

Διανομή τροφίμων σε διακόσιες περίπου άπορες οικογένειες προγραμματίζεται και στα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων, στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και του πνεύματος των Χριστουγέννων, ενώ για πρώτη φορά θα δοθεί ανάλογη βοήθεια σε εκατό οικογένειες της Αλοννήσου, που αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα. Το συγκεκριμένο γεγονός, που θεωρείται πρωτοφανές για τα δεδομένα της Αλοννήσου, αποτυπώνει το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, τους τελευταίους κυρίως μήνες, σε αρκετές οικογένειες του νησιού.

Σε πείσμα της κρίσης, φορείς, σύλλογοι και ευαισθητοποιημένοι εθελοντές ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να τροφοδοτηθούν με τα αναγκαία είδη άπορες οικογένειες, που στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη.

Στο Δήμο Σκιάθου, ειδικότερα, αναμένεται να λάβουν 46 περίπου οικογένειες τρόφιμα μέσω του προγράμματος των εφοπλιστών, ενώ παράλληλα έχουν τοποθετηθεί καλάθια στα μάρκετ του νησιού, προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα, τα οποία θα διανεμηθούν από την επιτροπή αλληλεγγύης που έχει δημιουργηθεί, σε δεκάδες ακόμη αναξιοπαθούσες οικογένειες του νησιού. Η επιτροπή αλληλεγγύης αποτελείται από εκπροσώπους των Συλλόγων της περιοχής και του Δήμου, προκειμένου να δοθούν συντονισμένα, τρόφιμα σε όλους τους αναξιοπαθούντες κατοίκους του νησιού.

Στο γειτονικό Δήμο Σκοπέλου αναλαμβάνει δράση το γραφείο εθελοντισμού του Δήμου, προκειμένου να διανεμηθούν σε όσους έχουν ανάγκη, τρόφιμα, τα οποία συγκεντρώθηκαν εκ των ενόντων. Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, θα διανεμηθούν τρόφιμα σε 25 περίπου οικογένειες του νησιού, ενώ την ίδια στιγμή αναπτύσσονται ανάλογες πρωτοβουλίες και από τους ενοριακούς ναούς, προς την ίδια κατεύθυνση. «Το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης είναι πολύ έντονο στα νησιά και δεν υπάρχει περίπτωση να μην βοηθηθεί από τον περίγυρό του, όποιος έχει ανάγκη», σχολιάζει ο Δήμαρχος Σκοπέλου.

Τα αιτήματα πληθαίνουν, ωστόσο, και στην Αλόννησο, όπου για πρώτη φορά θα διανεμηθούν μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου, τρόφιμα σε εκατό περίπου οικογένειες του νησιού, μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Στην παρούσα φάση έχουν παραληφθεί τα πρώτα τρόφιμα, μακαρόνια και κεφαλογραβιέρα, ενώ εντός των επόμενων ημερών αναμένονται και τα υπόλοιπα είδη, προκειμένου να διανεμηθούν στους δικαιούχους. Το κοινωνικό παντοπωλείο που δημιούργησε ο Δήμος Αλοννήσου βρίσκεται παραπλεύρως της Λέσχης Φιλίας και είναι ο χώρος όπου συγκεντρώνονται τα τρόφιμα που θα διανεμηθούν ακολούθως σε αναξιοπαθούντες κατοίκους του νησιού. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, υπογραμμίζει ότι είναι ανησυχητική η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, διότι τα αιτήματα του κόσμου αυξάνονται διαρκώς και τα οικονομικά προβλήματα οξύνονται, αντίστοιχα, με ανάλογους ρυθμούς και στο πλαίσιο αυτό καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να αντιμετωπιστούν στο βαθμό του δυνατού.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου