ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Γιατρός στη Γλώσσα

γιατρός-στη-γλώσσα-532750

Μείζον αίτημα πολλών μηνών αποτελεί για τους κατοίκους της Γλώσσας, του Λουτρακίου, αλλά και του Ελιος η κάλυψη της κενής θέσης του ιατρού στο περιφερειακό ιατρείο του νησιού, η οποία, όπως όλα δείχνουν, γίνεται πράξη εντός των ημερών. Συγκεκριμένα, αναμένεται να καλυφθεί άμεσα το κενό από ιατρό γενικό παθολόγο, ο οποίος βρίσκεται από χθες στο νησί και θα μεταβαίνει δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Πέμπτη στο περιφερειακό ιατρείο της Γλώσσας, για την κάλυψη των αναγκών συνταγογράφησης και εξέτασης του τοπικού πληθυσμού, που υπερβαίνει, σημειωτέον, τα 1.000 άτομα στη διάρκεια του χειμώνα.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την παραπάνω εξέλιξη, ο Δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής, αναφέρει ότι: «ο νέος γιατρός θα βρίσκεται δύο μέρες την εβδομάδα στη Γλώσσα και τις υπόλοιπες στο Κέντρο Υγείας της Σκοπέλου, και εάν υλοποιηθεί η ενημέρωση που έχουμε και για δεύτερο γιατρό, αναμένεται να καλυφθεί σε μόνιμη πλέον βάση η παραπάνω κενή θέση».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο είχε μεταβεί αγροτικός στη Γλώσσα για την κάλυψη της θέσης στο περιφερειακό ιατρείο της συγκεκριμένης περιοχής, αλλά παρέμεινε για ένα μήνα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί και πάλι κενό. Για την εξυπηρέτηση του τοπικού πληθυσμού μετακινούνταν, στο μεταξύ, μια φορά την εβδομάδα γιατρός από το κέντρο Υγείας της Σκοπέλου στο Περιφερειακό Ιατρείο της Γλώσσας, ενώ τις υπόλοιπες μέρες οι ασθενείς αναγκάζονταν να μεταβαίνουν, αντίστοιχα, στο Κέντρο Υγείας του νησιού, προκειμένου να εξεταστούν από ιατρούς.

Η συγκεκριμένη λύση δεν κατέστη δυνατό να εφαρμοστεί όταν μειώθηκαν οι ιατροί του κέντρου υγείας, «με αποτέλεσμα οι Γλωσσώτες και οι Κληματιανοί να μεταβαίνουν αναγκαστικά στη Σκόπελο για να δουν γιατρό ή να γράψουν συνταγή, γεγονός που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του τοπικού πληθυσμού και πολλά παράπονα», υπογραμμίζει ο κ. Μιχελής. Παράλληλα ο ίδιος επισημαίνει ότι: «ελπίζω ότι θα υπάρξει πλέον μόνιμη λύση για την κάλυψη των ιατρικών αναγκών στη Γλώσσα και το Ελιος», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι όλο το παραπάνω διάστημα γίνονταν και ό ίδιος αποδέκτης πολλών παραπόνων από τον τοπικό πληθυσμό. Για την επίτευξη του κοινού στόχου, την κάλυψη, δηλαδή, της κενής θέσης ιατρού στο περιφερειακό ιατρείο της Γλώσσας, καταβλήθηκαν πολλές προσπάθειες εκ των ενόντων, οι οποίες όπως όλα δείχνουν τελεσφόρησαν, προς όφελος του τοπικού πληθυσμού.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου