Κάτω από την αντικειμενική αξία πωλείται το 50% των κατοικιών

Τελευταία ενημέρωση: 2013-09-19, 12:15:36
Κάτω από την αντικειμενική αξία πωλείται το 50% των κατοικιών

Κάτω από την αντικειμενική αξία πωλείται το 50% των κατοικιών

Ούτε τα διαμερίσματα στα ακριβά προάστια δεν γλιτώνουν από την κρίση και την πτώση της ζήτησης και των τιμών. Μάλιστα, σχεδόν το 50% των ακινήτων που βγαίνουν προς πώληση, δίνονται σε τιμή κάτω από την αντικειμενική τους αξία.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία έρευνας του μεσιτικού γραφείου RE/MAX Αθμονον στις περιοχές Μαρούσι, Βριλήσσια, Μελίσσια, Πεντέλη και Νέα Πεντέλη.

Σύμφωνα με αυτά απ’ την αρχή της χρονιάς έως τον Αύγουστο οι κατοικίες που πωλήθηκαν κάτω από την αντικειμενικής τους αξία αποτέλεσαν μέχρι και το 50% του συνόλου των αγοραπωλησιών που πραγματοποιήθηκαν.

Ωστόσο, τα ακίνητα που πωλήθηκαν σε αξίες χαμηλότερες της αντικειμενικής είναι σχεδόν όλα κατασκευασμένα πριν από το 2000 και πωλητές ήταν ιδιώτες και όχι επαγγελματίες κατασκευαστές.

Άλλωστε, όπως προκύπτει από την έρευνα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τα ακίνητα που κατασκευάστηκαν από το 2000 και μετά πωλούνται απάνω από την αντικειμενική αξία.

Παράλληλα, το 95% των πωληθέντων ακινήτων διέθετε πάρκινγκ και αποθήκη, ενώ κατά κύριο λόγο οι αγοραστές ζητούν ακίνητα έως 120 τ.μ.

 

 

newmoney.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
3
=