ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Tι αλλάζει στα αυθαίρετα

tι-αλλάζει-στα-αυθαίρετα-784554

Εκατοντάδες σχόλια πολιτών και φορέων υποβλήθηκαν επί του νέου σχεδίου νόμου για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης έληξε την Κυριακή 28 Απριλίου, με την κατάθεση 1.225 σχολίων στην κυβερνητική ιστοσελίδα. Το σ/ν αναδεικνύεται σε αληθινό πρωταθλητή για το 2013, ενώ κατατάσσεται στα πέντε πρώτα αν ληφθούν υπόψη οι διαβουλεύσεις νομοσχεδίων και του 2012.

Η επεξεργασία των σχολίων θα γίνει μέσα στο ερχόμενο δεκαπενθήμερο, ώστε αμέσως μετά το νομοσχέδιο να συνυπογραφεί από τα συναρμόδια υπουργεία και να μπορέσει να κατατεθεί στην επιτροπή της Βουλής κατά τις 20 Μαΐου.

Το ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε πως όλα τα σχόλια των πολιτών θα ληφθούν υπόψη, ωστόσο ενημερωμένες πηγές τόνιζαν χθες πως αποκλείεται να παραβιαστεί η πρόβλεψη πως ο χρόνος ανέγερσης του αυθαιρέτου (ή η αυθαίρετη αλλαγή χρήσης) πρέπει να έχει συντελεστεί πριν από την 28 Ιουλίου 2011 και να αποδεικνύεται με δημόσιο έγγραφο. Ως δημόσιο έγγραφο θεωρούνται και οι αεροφωτογραφίες που θα εκδώσει το ΥΠΕΚΑ, οι οποίες θα είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.

Στη διαβούλευση κατατέθηκαν αιτήματα να αποδεικνύεται ο χρόνος κατασκευής με ένορκη βεβαίωση, όμως από το ΥΠΕΚΑ αποκλείουν τέτοιο ενδεχόμενο.

Εθνος

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου