Σε αυτό το μέρος το ενοίκιο δεν έχει αυξηθεί εδώ και 500 χρόνια

Τελευταία ενημέρωση: 2022-06-09, 20:40:02
Σε αυτό το μέρος το ενοίκιο δεν έχει αυξηθεί εδώ και 500 χρόνια

Το μεγάλο πρόβλημα των σύγχρονων μεγαλουπόλεων έχει ήδη λυθεί σε ένα μικρό χωριό της Γερμανίας. Στο μικρό Φουγκερέι το ενοίκιο δεν έχει αλλάξει εδώ και 500 χρόνια.

Το κτίριο θεωρείται το πιο παλιό οικοδομικό συγκρότημα στη Γερμανία. Χτίστηκε από τον Jakob Fugger, με σκοπό να στεγάσει ανθρώπους με χαμηλό ενοίκιο, οι οποίοι ήταν φτωχοί. Από τότε και μέχρι σήμερα, τα κριτήρια για να κάνεις αίτηση και να μείνεις σε ένα από τα διαμερίσματα του συγκροτήματος, είναι ακριβώς τα ίδια.

Όποιος επιθυμεί να μείνει εκεί, θα πρέπει να αποδείξει την οικονομική του κατάσταση, ενώ δεν πρέπει ταυτόχρονα να έχει χρέος σε κανέναν. Το συγκρότημα αποτελείται συνολικά από 67 σπίτια, όπου στεγάζονται 147 διαμερίσματα. Ένα από αυτά δεν ανακαινίστηκε ποτέ, προκείμενου να μείνει όπως ήταν το 1521 και να θυμίζει τα βαυαρικά σπίτια του 16ου αιώνα.

Οι πιο πολλοί ένοικοι είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, ενώ το ενοίκιο παραμένει το ίδιο παρά τις αλλαγές που έχει υποστεί το κτίριο εδώ και 500 χρόνια. Αν θέλεις να το επισκεφτείς, θα πρέπει να πληρώσεις είσοδο 5 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στα ενοίκια 5 και βάλε ετών! Το ετήσιο ενοίκιο για την ακρίβεια φτάνει τα 0.88 ευρώ…

in.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
6
=