ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Κτηματολόγιο: Μέχρι σήμερα εμπρόθεσμη κάθε αίτηση διόρθωσης

κτηματολόγιο-μέχρι-σήμερα-εμπρόθεσμ-430486

Με δυνατότητα διεκπεραίωσης έως τις 24 Σεπτεμβρίου

Προς αποφυγή του συνωστισμού το Ελληνικό Κτηματολόγιο ενημερώνει όσους έχουν ακίνητη περιουσία στη Μαγνησία ότι εφόσον μέχρι σήμερα Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, επικοινωνήσουν με το Γραφείο Κτηματογράφησης και αιτηθούν διόρθωση ή κλείσιμο ραντεβού, αυτό μπορεί να διεκπεραιωθεί μέχρι και την 24η Σεπτεμβρίου 2021, θεωρούμενο εμπρόθεσμο.

Μέσω της ηλεκτρονικής ανάρτησης, οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι έχουν λάβει ήδη ατομικά τις σχετικές ενημερώσεις, μπορούν, να διορθώσουν εύκολα, γρήγορα και δωρεάν, τυχόν λάθη στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο.

Μέσω της ιστοσελίδας, ktimatologio.gov.gr, οι δικαιούχοι, με χρήση των κωδικών ασφαλείας του taxisnet, έχουν πρόσβαση στην καταγραφή των δικαιωμάτων τους και της γεωγραφικής απεικόνισης των ακινήτων τους.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:

  • Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας)
  • Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλουν αίτηση διόρθωσης ηλεκτρονικά, στα αντίστοιχα mail του Γραφείου Κτηματογράφησης ή διά ζώσης, κατόπιν ραντεβού στο γραφείο κτηματογράφησης.

Σε περίπτωση που δεν έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία τους έχουν ακόμα περιθώριο να το κάνουν ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gov.gr ή στο τοπικό γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.

Περιοχή υπό ανάρτηση

Στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας/ Δήμο Βόλου στην περιοχή υπό ανάρτηση περιλαμβάνονται οι εξής περιοχές: Αγίου Βλάσιου, Αγίου Λαυρεντίου, Αγριάς, Άλλης Μεριάς, Άνω Λεχωνίων, Διμηνίου, Δρακείας, Ιωλκού (πρώην κοινότητες Αγίου Ονούφριου, Ανακασιάς και Άνω Βόλου), Κάτω Λεχωνίων, Κατωχωρίου, Μακρινίτσης, Νέας Ιωνίας, Πορταριάς και Σταγιατών.

Το Γραφείο Κτηματογράφησης βρίσκεται στην οδό Ιάσονος 36, τ.κ. 38333, (τηλ. 801 4000 100 και 2316 005400 για πληροφορίες και ραντεβού), e-mail: [email protected] (μόνο για πληροφορίες). Λειτουργεί καθημερινά από τις 08:00 έως τις 16:00 και κάθε Τετάρτη από τις 08:00 έως τις 20:00.

Γενικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στο τηλ 210 6505600 – www.ktimatologio.gr, καθημερινές από τις 8:30 έως τις 15:30.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου