Διαδικτυακά πωλητήρια σε ξενοδοχεία –Τέσσερα στη Μαγνησία

Τελευταία ενημέρωση: 2021-07-08, 17:19:10
Διαδικτυακά πωλητήρια σε ξενοδοχεία –Τέσσερα στη Μαγνησία

Το τελευταίο δίμηνο αναρτήθηκαν προς πώληση 211 καταλύματα – Τέσσερα βρίσκονται στη Μαγνησία

 

 

Πωλητήριο έχουν βάλει διαδικτυακά περισσότερα από 1.500 ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα σε ολόκληρη την Ελλάδα, αντανακλώντας σε μεγάλο βαθμό το ισχυρό πλήγμα που έχει δεχθεί ο τουρισμός, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Τέσσερις διαδικτυακές αγγελίες, ειδικότερα, αφορούν ξενοδοχεία και καταλύματα της Μαγνησίας.

Στην Σκιάθο, ειδικότερα, έχει αναρτήσει πωλητήριο ξενοδοχείο τριών αστέρων, κατασκευής 1990, με τιμή πώλησης 3.500.000 ευρώ.

Στην Σκόπελο πωλείται κατάλυμα δύο αστέρων, κατασκευής 1984, στην τιμή των 380.000 ευρώ.

Στην Αλόννησο αναρτήθηκε, αντίστοιχα, διαδικτυακό πωλητήριο για ξενοδοχείο τριών αστέρων, στην τιμή των 2.500.000 ευρώ.

Στην Ζαγορά, τέλος, πωλείται τουριστικό κατάλυμα του 2005, στην τιμή των 550.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, αναρτημένες σε ιστοσελίδες βρίσκονται 1.513 αγγελίες που αφορούν στην πλειονότητά τους την πώληση μεσαίου και μικρού μεγέθους ξενοδοχειακών μονάδων, με τις ζητούμενες τιμές πώλησης να φτάνουν ακόμη και τα 20 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου αναρτήθηκαν προς πώληση σε ιστοσελίδες για αγγελίες ακινήτων 211 καταλύματα, εκ των οποίων τα 50 «ανέβηκαν» τις τελευταίες 10 ημέρες.

Η συντριπτική πλειονότητα των προς πώληση ξενοδοχείων εντοπίζεται στην Αττική, ενώ μεγάλο ποσοστό των προς πώληση ξενοδοχείων βρίσκεται στα Ιόνια νησιά, τα οποία μέχρι στιγμής καταγράφουν πολύ μικρή πληρότητα, εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών που βρίσκονται σε ισχύ στη Βρετανία, την κύρια δεξαμενή τουριστών των Επτανήσων.

«Πάντα υπήρχαν ξενοδοχεία προς πώληση. Γενικώς, σε όλη την Ελλάδα πωλούνται και αυτό είχε ξεκινήσει από την οικονομική κρίση. Πωλούνται κάποια, που πιθανόν οι ιδιοκτήτες δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, είχαν προχωρήσει σε επεκτάσεις και ανακαίνιση πριν την κρίση και στην πορεία δεν ήταν δυνατόν να ανταπεξέλθουν», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ρία Σκούρτη – Σταυροπούλου, υπεύθυνη κτηματομεσιτικού γραφείου.

Μετά την παρέλευση της οικονομικής κρίσης, ωστόσο, προέκυψε η πανδημία, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο οι οικονομικές υποχρεώσεις των ιδιοκτητών.

«Κάποια ξενοδοχεία αλλάζουν χέρια και πάντα κάποιος πουλάει και κάποιος αγοράζει. Ειδικά τώρα, λόγω της πανδημίας, κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί το καλοκαίρι. Σε γενικές γραμμές, όμως, υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον από Ελληνες και ξένους και αυτό είναι ενθαρρυντικό», υπογράμμισε η κ. Σκούρτη.

Σημαντικός είναι, την ίδια στιγμή, ο αριθμός των προς πώληση καταλυμάτων που βρίσκονται και σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας. Είναι ενδεικτικό, άλλωστε, ότι τα ξενοδοχεία ορεινού όγκου κατέγραψαν το 2020 μείωση τζίρου σε ποσοστό 72% σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων. Συγκεκριμένα, ο τζίρος τους από 57,8 εκατ. ευρώ το 2019 διαμορφώθηκε το 2020 σε μόλις 15,99 εκατ. ευρώ, ενώ μετά το πρώτο lockdown στις αρχές του 2020, μόνο το 42% των ξενοδοχείων ορεινού όγκου επαναλειτούργησε.

Με δεδομένα τα παραπάνω, θεωρούνται αναμενόμενα τα πωλητήρια σε ξενοδοχεία και καταλύματα, τόσο στη Μαγνησία, όσο και πανελλαδικά.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
8
=