ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Τονωτική ένεση οι πτήσεις εξωτερικού για την κτηματαγορά στη Μαγνησία

τονωτική-ένεση-οι-πτήσεις-εξωτερικού-665289

Ενισχύουν το real estate Αγγλοι και Ισραηλινοί επενδυτές στη Μαγνησία – Σε αναμονή ενδιαφερόμενοι από Αμερική και Ντουμπάι

Τονωτική ένεση για τον κλάδο του real estate οι αεροπορικές πτήσεις εξωτερικού, με τα βλέμματα των επαγγελματιών να στρέφονται στο άνοιγμα τις σεζόν στις δύο βασικές πύλες εισόδου της περιοχής, τα αεροδρόμια Νέας Αγχιάλου και Σκιάθου. Με τις πτήσεις από Ισραήλ να ξεκινούν στις 29 Ιουνίου στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και τους Βρετανούς επίσης σε φάση αναμονής, ενθαρρυντικά μηνύματα καταφθάνουν από το εξωτερικό.

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίζεται ο Ηλίας Κοκμοτός, πρόεδρος του Σωματείου Κτηματομεσιτών Βόλου, ο οποίος αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι οι Ισραηλινοί επιλέγουν κυρίως αστικά ακίνητα, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν επενδυτικά, ενώ οι Βρετανοί και οι Γερμανοί, αντίστοιχα, επιλέγουν εξοχικά στο Πήλιο και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, που αποτελούν μεγάλη αγορά για τους Αγγλους.

«Περιορισμένο ενδιαφέρον εκδηλώνεται αυτή τη στιγμή από το εξωτερικό, αφενός διότι η φορολογική κατάσταση και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες δεν διευκολύνουν τους αγοραστές που προέρχονται από το εξωτερικό, αφετέρου λόγω της πανδημίας. Σε επίπεδο τοπικής αγοράς, υπάρχει δειλό ενδιαφέρον, όπως έχει αρχίσει και μια ελαφρά ανοικοδόμηση από εργολάβους», υπογραμμίζει.

Ερωτηθείς σχετικά με την παρουσία των Ισραηλινών στο πεδίο του real estate, ο κ. Κοκμοτός υπογραμμίζει ότι «είναι επιλεκτικοί και αναζητούν παλαιά αστικά ακίνητα, σε καλή τιμή, προκειμένου να τα αξιοποιήσουν. Στις συναλλαγές τους είναι σοβαροί, μεθοδικοί και προσεκτικοί».

Οι απευθείας αεροπορικές συνδέσεις με Ισραήλ και Βρετανία, που έχουν ανακοινωθεί για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, αναμένεται να ενισχύσουν το πεδίο του real estate, «σε κάποιο βαθμό», τονίζει ο κ. Κοκμοτός, ο οποίος προσθέτει ότι μεταξύ των ενδιαφερόμενων αγοραστών από το εξωτερικό περιλαμβάνονται Αγγλοι, Νορβηγοί, Σκανδιναβοί, Ιταλοί, Γερμανοί και Γάλλοι, τόσο στη χερσαία, όσο και στη νησιωτική Μαγνησία.

Τονωτική ένεση αναμένεται να αποτελέσουν για την περιοχή οι αεροπορικές πτήσεις, με τον πρόεδρο του τοπικού σωματείου κτηματομεσιτών να τονίζει ότι η αύξηση των πτήσεων εξωτερικού και η σύνδεση με περισσότερους προορισμούς θα ενισχύσουν και το real estate. Μεταφέροντας τις προσδοκίες του κλάδου, εκφράζει την ελπίδα «να βρεθούν λύσεις, για να ταξιδέψουν οι κάτοικοι του εξωτερικού, να κάνουν τις διακοπές τους και να χαρούν τις ομορφιές της Ελλάδας και τον ήλιο, που αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα».

Στις Βόρειες Σποράδες

Σε αναμονή οι κτηματομεσίτες και στα νησιά των Βορείων Σποράδων, με την Daphne Jaeggi Χλιβερού, ιδιοκτήτρια γραφείου real estate στη Σκόπελο, να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «λειτουργεί ενισχυτικά κάθε πτήση που έρχεται στη Σκιάθο, είτε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Τις χρειαζόμαστε οπωσδήποτε, διότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι περιμένουν να ανοίξουν τα σύνορα, για να ταξιδέψουν με τις αεροπορικές εταιρείες. Εχουμε κόσμο σε αναμονή».

Σε αναμονή εν δυνάμει αγοραστές από την Αμερική, οι οποίοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν πολυτελή ακίνητα στο νησί του «Mamma Μia», επίσης από Αγγλία, Γαλλία, ακόμη και το Ντουμπάι. «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι από το Ισραήλ, αλλά είναι οι πρώτοι που θα ταξιδέψουν μετά τη συμφωνία που έκανε η Ελλάδα με το Ισραήλ και αυτό είναι θετικό», τονίζει.

Διατηρείται, στο μεταξύ, το ενδιαφέρον από το εξωτερικό, οι ενδιαφερόμενοι ζητούν πληροφορίες για ακίνητα που διατίθενται προς πώληση στο νησί και όπως τονίζει η κ. Χλιβερού «υπάρχουν άτομα που βρίσκονται σε αναμονή και περιμένουν να ξεκινήσουν οι αεροπορικές πτήσεις, για να έρθουν το συντομότερο δυνατό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου