ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

«Χρυσές» αγορές σε Μαγνησία και Σποράδες μέσω διαδικτύου

χρυσές-αγορές-σε-μαγνησία-και-σπορά-761377

Λάτρεις της Μαγνησίας από το εξωτερικό εκφράζουν έντονο ενδιαφέρον να αποκτήσουν το σπίτι των ονείρων τους

Αμείωτο διατηρείται το ενδιαφέρον αγοραστών από χώρες του εξωτερικού για διαθέσιμα ακίνητα της Μαγνησίας, σε Πήλιο και Βόρειες Σποράδες, ακόμη και στη διάρκεια του δεύτερου lockdown. Λόγω της απαγόρευσης μετακινήσεων, ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις ενδιαφερομένων από το εξωτερικό, οι οποίοι φέρονται διατεθειμένοι να αγοράσουν το ακίνητο της επιλογής τους, ακόμη και αν δεν το έχουν δει από κοντά, δηλώνοντας εντυπωσιασμένοι από τις εικόνες που αντικρίζουν διαδικτυακά, στα site μεσιτικών γραφείων.

Η συγκεκριμένη τάση διαφαίνεται και στη Μαγνησία, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιθυμούν να αποκτήσουν «χρυσή» βίζα, προκειμένου να μείνουν στην Ελλάδα.

Ρεπορτάζ της Γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt αναφορικά με την πρακτική των «χρυσών διαβατηρίων» στην Ευρωπαϊκή Ενωση, υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι στην περίπτωση της Ελλάδας: «Οποιος επενδύει τουλάχιστον 250.000 ευρώ σε ακίνητο στην Ελλάδα, λαμβάνει άδεια παραμονής και επιπλέον «χρυσή βίζα». Το έγγραφο αυτό δίνει το δικαίωμα ταξιδιών εντός των 25 χωρών Σένγκεν. Xιλιάδες αντίστοιχες άδειες παραμονής έχουν ήδη εκδοθεί, δισεκατομμύρια ξένου χρήματος έχουν εισρεύσει στη χώρα. H Aθήνα θέλει τώρα να επεκτείνει μάλιστα το πρόγραμμα. Έτσι ακόμη κι όποιος επενδύσει 400.000 ευρώ σε ελληνικές μετοχές ή κρατικά ομόλογα μπορεί να λάβει «χρυσή βίζα». Η προέλευση των χρημάτων και το προφίλ των επενδυτών θα πρέπει να εξετάζεται προσεκτικά, διαβεβαιώνουν κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης».

Ερωτηθείσα σχετικά από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η Ρία Σκούρτη – Σταυροπούλου, υπεύθυνη κτηματομεσιτικού γραφείου, αναφέρει ότι, πράγματι, εκδηλώνεται ενδιαφέρον από Ευρωπαίους, Αμερικανούς και Καναδούς για αγορά ακινήτων στο Πήλιο, ενώ υπάρχει ενδιαφερόμενος και από το Αζερμπαϊτζάν. Οι ενδιαφερόμενοι και εν δυνάμει αγοραστές, «θεωρούν ότι η περιοχή είναι ασφαλής, πάρα πολύ όμορφη και επιθυμούν να ζήσουν εδώ. Υπάρχουν ορισμένοι που διαδικτυακά βλέπουν ακίνητα και θέλουν να τα αγοράσουν».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου, αποτελούν επιβεβαίωση της καλής έξωθεν μαρτυρίας των κτηματομεσιτικών γραφείων, τα οποία προσφέρουν όλα τα εχέγγυα και δικλείδες ασφαλείας στους ενδιαφερόμενους.

Στις Βόρειες Σποράδες

Βίλες με θέα στη θάλασσα επιθυμούν να αγοράσουν, αντίστοιχα, ενδιαφερόμενοι από το εξωτερικό στις Βόρειες Σποράδες, με την Δάφνη Γιέγκι –Χλιβερού, η οποία διατηρεί γραφείο real estate στην Σκόπελο, να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «υπάρχουν περιπτώσεις ενδιαφερομένων από το εξωτερικό, οι οποίοι αγόρασαν ακίνητα που είδαν στο site, χωρίς να έρθουν εδώ για να κάνουν την αγορά. Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι από Ευρώπη, Αμερική, ακόμη και Νότια Αφρική, που περιμένουν την άρση των περιοριστικών μέτρων, για να έρθουν στο νησί».

Μικρότερο, βέβαια, το ποσοστό των αγορών ακινήτων μέσω διαδικτύου, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία επιθυμεί να επισκεφτεί την περιοχή όπου βρίσκεται το ακίνητο προς πώληση, με το ενδιαφέρον να διατηρείται, στο μεταξύ, και λόγω «golden visa».

Μεταφέροντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την εικόνα που έχει διαμορφωθεί, η κ. Χλιβερού τονίζει ότι «δεν υπάρχει μείωση του ενδιαφέροντος όλο αυτό το διάστημα και αυτό είναι θετικό. Ο κόσμος ζητάει να βρει ένα καταφύγιο στην Ελλάδα και μου στέλνουν e mail, ζητώντας πληροφορίες και ακίνητα, για να αγοράσουν. Θεωρούν ότι είναι ασφαλής η περιοχή και γι’ αυτό τον λόγο την επιλέγουν ως τόπο διαμονής».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου