ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

«Θωρακίζουν» σπίτια και περιουσίες οι Βολιώτες

θωρακίζουν-σπίτια-και-περιουσίες-ο-776295

Αύξηση 60% στη ζήτηση συστημάτων ασφαλείας και υπηρεσιών φύλαξης σε επαγγελματικούς χώρους – Απολυμάνσεις σε τακτά διαστήματα

Αύξηση, που αγγίζει το 60%, παρατηρείται από την αρχή της πανδημίας στη ζήτηση συστημάτων ασφαλείας και υπηρεσιών φύλαξης, με ανάλογη εικόνα και στην απολύμανση κτιρίων και επαγγελματικών χώρων.

Δεκάδες Βολιώτες έσπευσαν να εγκαταστήσουν σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους, που παρέμειναν κλειστοί λόγω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων, σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, προκειμένου να αποτρέψουν το ενδεχόμενο «εισβολής» διαρρηκτών.

Τα περισσότερα καταστήματα διαθέτουν συστήματα συναγερμού, με τους καταστηματάρχες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση σε όλη την διάρκεια του lockdown, ενώ ανάλογη εικόνα καταγράφηκε σε πολλούς κλάδους του επιχειρείν.

«Αυξήθηκε η φύλαξη καταστημάτων, ενώ όσα δεν είχαν τον ανάλογο εξοπλισμό, προχώρησαν στην τοποθέτηση συστημάτων ασφαλείας, για να προστατεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Νικόλαος Μπαζάνης, διευθυντής ασφάλειας και προσωπικού εταιρείας που δραστηριοποιείται σε υπηρεσίες φύλαξης και απολύμανσης χώρων.

«Στο διάστημα που ήταν κλειστά τα καταστήματα, αρκετοί τοποθέτησαν συστήματα συναγερμού», ανέφερε ο κ. Μπαζάνης, για να προσθέσει ότι δεκάδες Βολιώτες που κατοικούν στο πολεοδομικό συγκρότημα είτε σε περιφερειακά σημεία, όπως Λεχώνια, Αγριά και Αγχίαλο, τοποθέτησαν συστήματα συναγερμού με κάμερες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις επελέγη η χρονομίσθωση, η ενοικίαση του συστήματος, με την καταβολή μηνιαίας συνδρομής, ενώ άλλοι επέλεξαν την φύλαξη του επαγγελματικού τους χώρου, με την φυσική παρουσία φυλάκων.

«Υπήρχαν μεγάλα εργοστάσια σε διάφορες περιοχές, που ζήτησαν να έχουν θερμομέτρηση από φύλακα. Εκεί όπου εργάζονται πάνω από 50 άτομα, ζήτησαν, και έχει αναλάβει δράση, πρωινός φύλακας, που η αρμοδιότητά του είναι η θερμομέτρηση του προσωπικού. Και αυτό εντάσσεται στις δικές μας υπηρεσίες» υπογράμμισε ο κ. Μπαζάνης.

Απολύμανση λόγω πανδημίας

Αντίστοιχη αύξηση παρατηρείται στην απολύμανση ιδιωτικών και επαγγελματικών χώρων, με την πανδημία να διαμορφώνει νέες ανάγκες και καταστάσεις.

«Μόλις ανακοινώθηκε ότι ανοίγουν τα καταστήματα, όλοι προέβησαν σε απολύμανση του εργασιακού χώρου. Πολλοί προμηθεύτηκαν από εμάς τα υλικά και απολύμαναν τον χώρο τους είτε ζήτησαν τη συνδρομή των συνεργείων μας», τόνισε ο κ. Μπαζάνης.

Σε πολλές περιπτώσεις η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται και σε βιομηχανικούς χώρους, με τον ομιλούντα να υπογραμμίζει ότι «μας ζητούν να κάνουμε απολυμάνσεις μια φορά την εβδομάδα περίπου, για να νιώθουν ασφαλείς και προστατευμένοι από την πανδημία. Θέλουν να θωρακίσουν σπίτια, καταστήματα και επαγγελματικούς χώρους, για να αισθάνονται ασφαλείς και αυτό το διαπιστώνουμε σε όλη την διάρκεια της πανδημίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου