ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Τα σίγουρα βήματα της Centric σε τουρισμό και real estate

τα-σίγουρα-βήματα-της-centric-σε-τουρισμό-και-818571

Όταν είσαι ήδη επιτυχημένος σε αρκετούς κλάδους των δραστηριοτήτων σου, τότε δεν πρέπει να διστάζεις μπροστά στις μεγάλες ευκαιρίες των καιρών μας.

Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκε ο Ροδόλφος Οντόνι, ιδρυτής της Centric Συμμετοχών, και το μάνατζμεντ του ομίλου, όταν μερικά χρόνια πριν αποφάσισαν να εμπλουτίσουν το portfolio τους με επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού και του real estate.

Με βασικά κίνητρα τη συνεχή αύξηση των ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα (ακόμα και στα χρόνια της κρίσης) αλλά και τη ζήτηση για διακοπές σε πολυτελή θέρετρα, οι πρώτες κινήσεις δεν άργησαν να έρθουν. Κινητήρια δύναμη για τη Centric υπήρξε η εξαιρετική κατάσταση του ομίλου από άποψη ταμειακών διαθεσίμων και δανεισμού, που επέτρεψε τα πρώτα βήματα να γίνουν χωρίς μεγάλο ρίσκο.

Το deal που άλλαξε τα πάντα και η εξαιρετική ρευστότητα της Centric

Το 2017 ήταν η χρονιά – σταθμός στη μετεξέλιξη του ομίλου. Τότε ήταν που μπήκαν τα θεμέλια για την ενασχόληση της Centric με τον τουρισμό και το real estate. Μπορεί οι τεχνολογικές πλατφόρμες στο online gaming να αποτέλεσαν τη «ραχοκοκαλιά» των δραστηριοτήτων της εταιρείας για πάνω από δύο δεκαετίες, οι ευκαιρίες όμως που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα τον καιρό της κρίσης δεν μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες.

Από το 2016 κιόλας, ο όμιλος είχε δείξει πως βαδίζει σε καλό δρόμο, καθώς εν μέσω των δύσκολων ετών για τη χώρα μας κατάφερε να αυξήσει τον κύκλο εργασιών του κατά 30% σε σχέση με το 2015. Η κίνηση του Ροδόλφου Οντόνι να πουλήσει στην GVC Holdings τα δικαιώματα εκμετάλλευσης μερικών πασίγνωστων ιστοσελίδων στοιχήματος και καζίνο (sportingbet.gr, Vistabet.gr, bwin.gr) έφερε άμεσα «ζεστό» χρήμα στα ταμεία της Centric, με το πλάνο να προβλέπει επιπρόσθετες εισροές έπειτα από την εκπλήρωση συγκεκριμένων προϋποθέσεων της συμφωνίας. Χάριν στη χρηματοδότηση από το deal αυτό η Centric συγκέντρωσε τα απαραίτητα ποσά για τις επενδύσεις που σχεδίαζε σε τουρισμό και real estate, κρατώντας ταυτόχρονα χαμηλά τα επίπεδα δανεισμού του ομίλου.

Τα πρώτα βήματα στο Real Estate και η Μύκονος

Το Adorno Suites ήταν το πρώτο φιλόδοξο σχέδιο για την Centric, το οποίο βρήκε στη Μύκονο, το ιδανικό ορμητήριο για το ταξίδι στα «νερά του τουρισμού». Το Boutique ξενοδοχείο άνοιξε τις πύλες του για τους επισκέπτες το 2018, με 22 εντυπωσιακές σουίτες και μεζονέτες που ξεπέρασαν σε κόστος τα 6.5εκ. ευρώ. Το μοντέρνο design, η άνεση των χώρων του αλλά κυρίως η εξαιρετική του τοποθεσία, κατέστησαν αμέσως το Adorno Suites ως αγαπημένο προορισμό των τουριστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η παραλία του Ορνού, στην οποία βρίσκεται, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία της Μυκόνου αφού συνδυάζει την ηρεμία, τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου και την υπέροχη θέα. Ταυτόχρονα, το συγκρότημα είναι χτισμένο πάνω στην παραλία και σε αρκετά κοντινή απόσταση από τη χώρα της Μυκόνου ώστε όσοι αναζητούν τα πολύβουα μπαρ και εστιατόρια της (και φυσικά τα ολονύκτια πάρτι), να μπορούν να βρίσκονται εκεί κυριολεκτικά εντός μερικών λεπτών της ώρας.

Η Centric όμως φαίνεται να μη σταματά εκεί. Στο ραντάρ του management βρίσκονται αρκετά ακόμα deals από το χώρο του real estate, τουριστικού και μη χαρακτήρα. Ήδη έχει αγοραστεί ένα κτίριο εμπορικής εκμετάλλευσης στο Βόρειο τομέα της Αττικής, ένα κτίριο που νοικιάζει σε γνωστό διαγνωστικό κέντρο στον Πειραιά ενώ εξετάζονται και άλλα επενδυτικά πλάνα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο όμιλος συνεχίζει να παραμένει δραστήριος μέσα στο 2020, παρόλη την ατυχή συγκυρία στην οικονομία εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19, και τα επόμενα βήματα δεν θα αργήσουν.

[mononews.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου