ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Στον «πάγο» το real estate σε Μαγνησία και Σποράδες

στον-πάγο-το-real-estate-σε-μαγνησία-και-σπορά-821475

Εν δυνάμει αγοραστές από Ευρώπη και Αμερική περιμένουν τη λήξη του συναγερμού – Διαδικτυακό ενδιαφέρον για τα νησιά

Σε αναμονή οι αγοραπωλησίες ακινήτων και στην δεύτερη καραντίνα, που θέτει και πάλι το real estate στον «πάγο». Δεκάδες εν δυνάμει αγοραστές από Ευρώπη αλλά και Αμερική διατηρούν, ωστόσο, την διαδικτυακή επαφή με την περιοχή και περιμένουν την λήξη του «συναγερμού», για να έρθουν στη Μαγνησία.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Αρνητικές οι επιπτώσεις του δεύτερου lockdown σε όλους τους τομείς, χωρίς να εξαιρείται ο χώρος του real estate, με τους επαγγελματίες να βρίσκονται σε αναμονή, με την προσδοκία ότι θα ανακτήσει τον πρότερο «βηματισμό» του ο κλάδος.

«Πάγωσε αναγκαστικά το ενδιαφέρον λόγω της καραντίνας. Στη διάρκεια του καλοκαιριού υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από το εξωτερικό, και υπάρχουν άνθρωποι που επιθυμούν να αγοράσουν κάποιο ακίνητο στην περιοχή, αλλά περιμένουν όλοι να αντιμετωπιστεί η πανδημία, για να προγραμματίσουν το ταξίδι τους», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ρία Σκούρτη – Σταυροπούλου, υπεύθυνη τοπικού γραφείου real estate.

Δημοφιλής προορισμός για πολλούς αλλοδαπούς η Μαγνησία, χερσαία και νησιωτική, με την κ. Σκούρτη να επισημαίνει ότι «λαμβάνουμε κάποια e mail από πελάτες μας στο εξωτερικό οι οποίοι επιθυμούν να αγοράσουν ακίνητα στην περιοχή, αλλά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι λίγα, σε σύγκριση με το διάστημα που προηγήθηκε».

Αμερικάνοι επιθυμούν να αγοράσουν ακίνητα στην Σκόπελο, τα οποία έχουν εντοπίσει μέσω διαδικτύου, ενώ Ισραηλινοί προσανατολίζονται στην αγορά ακινήτων στο Πήλιο, έχοντας ήδη επισκεφτεί την περιοχή, στη διάρκεια του φθινοπώρου. Σύμφωνα με την γενική εικόνα που έχει διαμορφωθεί, καθίσταται σαφές ότι οι ενδιαφερόμενοι ζητούν να αγοράσουν ακίνητα σε περιοχές που θεωρούν ασφαλείς, με στόχο και επιθυμία να ζήσουν στην Ελλάδα μετά την συνταξιοδότησή τους.

Όλα τα βλέμματα στρέφονται στην κατεύθυνση της πανδημίας, ενώ είναι γενικά παραδεκτό ότι όλα θα εξαρτηθούν από τον χρόνο ομαλοποίησης της κατάστασης, μετά την κυκλοφορία του εμβολίου.

«Αναμενόμενο» χαρακτηρίζει το προσωρινό «πάγωμα» του αγοραστικού ενδιαφέροντος η κ. Σκούρτη, ενώ υπογραμμίζει ότι «αναμφίβολα είναι ανησυχητική η κατάσταση. Οτιδήποτε έξω από το φυσιολογικό, που αναταράσσει την ηρεμία και την ζωή κάθε ανθρώπου, έχει αρνητικές επιπτώσεις. Το μόνο θετικό είναι λειτουργούν τα υποθηκοφυλακεία, οπότε μπορούν να γίνουν οι πράξεις που είχαν οριστικοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα».

Με την πεποίθηση ότι τα διαδοχικά lockdown επηρεάζουν την ψυχολογία του κόσμου, επαγγελματίες και εν δυνάμει αγοραστές, εκτιμά ότι «πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του κορονοϊού, γιατί ο τουρισμός έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά παγκοσμίως. Πρέπει να ρυθμιστεί το θέμα του κορονοϊού πρώτα, για να επιστρέψουν σταδιακά οι ρυθμοί της καθημερινότητας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου