ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Πήλιο 2020: Μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης στο Real Estate, αλλά και μεγάλα προβλήματα

πήλιο-2020-μεγάλες-προοπτικές-ανάπτυξης-29323

Του Αναστάσιου Στάμου, μεσίτη

Σε μια εποχή όπου η χώρα μας έχει ανάγκη τις επενδύσεις και την προσέλκυση κεφαλαίων από το εξωτερικό το Real Estate του Νομού μας απωθεί όλους τους επενδυτές αλλά και τους λάτρεις του Πηλίου και των Σποράδων.

Η φυσική ομορφιά του τόπου μας σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα διαβίωσης που προσφέρει ο Νομός γίνεται πόλος έλξης από αγοραστές από όλον τον κόσμο.

Τι αντιλαμβάνονται όμως όταν έρθει η ώρα να αγοράσουν;

Αρχικά δεν μπορούν να κατανοήσουν την πολυπλοκότητα που διέπει μία απλή αγοραπωλησία ενός ακινήτου, με αποτέλεσμα να είναι επιφυλακτικοί και πολλές φορές δύσπιστοι. Εάν λοιπόν ξεπεράσουν τις πρώτες τους ενστάσεις για την διαδικασία τότε έρχεται να συμπληρώσει το παζλ της δυσπιστίας τους οι πολυάριθμες αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας για τον Νομό μας, οι οποίες δεν επιτρέπουν καμία οικιστική ανάπτυξη στο Πήλιο.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι ο μέσος χρόνος αγοραπωλησίας στο Πήλιο για ακίνητο είναι τα δύο έτη, λόγω των επιτροπών που υπάρχουν για τον έλεγχο της Νομιμότητας των ακινήτων και του τεράστιου όγκου εργασίας που έχει ανατεθεί σε πολύ λίγους ανθρώπους.

Αγοραστές υπάρχουν και κυρίως άνθρωποι από όλον τον κόσμο οι οποίοι λατρεύουν τον τόπο μας και θέλουν να ζήσουν μαζί μας. Δυστυχώς όμως τους διώχνουμε μέσω της παράλογης και χρονοβόρας διαδικασίας που έχει δημιουργήσει το κράτος για την απόκτηση μιας εξοχικής κατοικίας στο Πήλιου. Εύχομαι πολύ γρήγορα αυτές οι αγκυλώσεις να εξαλειφθούν προς όφελος όλων μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου