ΑΛΜΥΡΟΣ

Οι δηλώσεις για τα διορθωμένα τετραγωνικά

οι-δηλώσεις-για-τα-διορθωμένα-τετραγω-153886

Η δημοτική αρχή Αλμυρού ενημερώνει ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων ηλεκτροδοτούμενων ή μη υποχρεούνται να υποβάλουν δήλωση στην οποία θα αναγράφουν τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα της ακίνητης περιουσίας τους, είτε στο Τμήμα Εσόδων Διεύθυνσης Οικονομικών, είτε μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής https://tetragonika.govapp.gr/.

Τονίζεται ότι τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα πρέπει να βρίσκονται σε αντιστοιχία με το Ε9.

«Σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία, η δήλωση υποβάλλεται χωρίς την επιβολή προστίμων για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης.

Το οφειλόμενο ποσό των τελών θα υπολογίζεται αναδρομικά μόνο από 1-1-2020 έως την ημέρα υποβολής της δήλωσης», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της. Διευκρινίζεται ότι, στο πλαίσιο της ρύθμισης αυτής, ως ακίνητη περιουσία θεωρείται κάθε οικόπεδο είτε έχει κτίσμα είτε όχι, καθώς και κάθε κτίσμα με το αντίστοιχο οικόπεδό του. Η υποβολή των πραγματικών τετραγωνικών μέτρων οικοπέδου ή/και κτίσματος, για το οποίο υπάρχει οικοδομική άδεια, στην οποία αναφέρονται τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα, μπορεί να γίνει αποκλειστικά μέχρι 30 Ιουνίου 2020. Σε περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η εν λόγω προθεσμία, η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου θα προβαίνει αυτεπάγγελτα στη χρέωση των ορθών τετραγωνικών μέτρων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Βασιλέως Κων/νου 117, στο τηλ. 2422350236.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου