ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Επενδυτικό ενδιαφέρον από το Κατάρ για Πήλιο και Σποράδες

επενδυτικό-ενδιαφέρον-από-το-κατάρ-γι-183839

Ζάμπλουτοι επιχειρηματίες από την Ντόχα ζητούν να αγοράσουν παραθαλάσσια αγροτεμάχια

Νέα δεδομένα καταγράφονται στο πεδίο του real estate από το εξωτερικό, με πολίτες ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και ζάμπλουτους επιχειρηματίες από την Ντόχα του Κατάρ να βολιδοσκοπούν τη Μαγνησία. Το ενδιαφέρον, που καταγράφεται, είναι ενδεικτικό της απήχησης που έχει ο φυσικός πλούτος της Μαγνησίας, χερσαίας και νησιωτικής, σε όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι επενδυτές από το Κατάρ ενδιαφέρονται να αγοράσουν αγροτεμάχια, παραθαλάσσια φιλέτα που ανταποκρίνονται στις υψηλές προσδοκίες τους και βρίσκονται σε φάση αναζήτησης, διερευνώντας τη Μαγνησία και τις προοπτικές που προσφέρει.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τη Ρία Σκούρτη – Σταυροπούλου, υπεύθυνη γραφείου real estate, η οποία επιβεβαίωσε το συγκεκριμένο γεγονός, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι είναι λίγες οι συγκεκριμένες περιπτώσεις, με την πλειονότητα των ενδιαφερόμενων να προέρχεται από την Ευρώπη και το Ισραήλ.

Ως γνωστό, το ενδιαφέρον των Ισραηλινών για τη Μαγνησία είναι δεδομένο και μεταφράζονται ως ανερχόμενη τουριστική δύναμη για την περιοχή.

Ευρωπαίοι και Ισραηλινοί ενδιαφέρονται για αγορά παλιών πέτρινων οικιών ως επί το πλείστον, είτε ανακαινισμένα ακίνητα, είτε οικίες που μπορούν να βελτιώσουν, διαθέτοντας ποσά που κυμαίνονται από 50.000 έως 200.000 ευρώ κατά περίπτωση.

Στη μεγάλη γκάμα των αγοραστών καταγράφεται μια ακόμη τάση, που αφορά στα νησιά των Βορείων Σποράδων και κυρίως τη Σκιάθο. Συγκεκριμένα «ενδιαφέρονται ορισμένοι είτε να αγοράσουν, είτε να νοικιάσουν ξενοδοχειακές μονάδες στη Σκιάθο, κοντά στη θάλασσα, με την προϋπόθεση να είναι σε σχετικά καλή κατάσταση. Η Σκιάθος εξελίσσεται πάρα πολύ δυνατά στα παγκόσμια τουριστικά sites, παρατηρείται μεγάλη αύξηση της ζήτησης, οπότε πολύς κόσμος θέλει να αγοράσει, απλά δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα» είπε.

Η μέχρι στιγμής εικόνα δεν προκαλεί ανησυχία, καθώς, όπως αναφέρει η κ. Σκούρτη, οι επισκέψεις των ενδιαφερομένων προσδιορίζονται μετά τον Μάρτιο, εκτιμώντας ότι στο μεσοδιάστημα θα έχει κοπάσει ο θόρυβος που έχει προκληθεί λόγω της επιδημίας του κορονοϊού.

Θετικό χαρακτηρίζει, εξάλλου, το γεγονός ότι προκύπτουν ευοίωνα δεδομένα και από τον χώρο της οικοδομής, εξηγώντας ότι θα προστεθούν νεόδμητα διαμερίσματα, γκαρσονιέρες και δυάρια, για να καλυφθεί η μεγάλη ζήτηση και το ενδιαφέρον που υπάρχουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου