ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Εντονο ενδιαφέρον για αγορά ακινήτων με μείωση ΕΝΦΙΑ και αναστολή ΦΠΑ

εντονο-ενδιαφέρον-για-αγορά-ακινήτων-309139

Αναθερμαίνεται σταδιακά το ενδιαφέρον για την αγορά επενδυτικών ακινήτων, κυρίως δυάρια και γκαρσονιέρες, με την μείωση του ΕΝΦΙΑ και την προσωρινή αναστολή του ΦΠΑ να λειτουργούν καταλυτικά στον χώρο του real estate. Το συγκρατημένο τοπίο που επικρατούσε μέχρι πρότινος στη Μαγνησία δείχνει να αλλάζει, με τους εν δυνάμει αγοραστές να αναζητούν το ακίνητο της επιλογής τους.

Περιγράφοντας την εικόνα που διαμορφώνεται σήμερα στο πεδίο της αγοράς ακινήτων, η Ρία Σκούρτη – Σταυροπούλου, υπεύθυνη τοπικού κτηματομεσιτικού γραφείου, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «το νέο μέτρο θα λειτουργήσει ευεργετικά για τις οικοδομές από το 2006 και εντεύθεν, καθώς επίσης και για όσες θα ανεγερθούν».

Η ίδια τόνισε ότι δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός αδιάθετων ακινήτων στην πόλη του Βόλου, λόγω της έξαρσης της βραχυχρόνιας μίσθωσης μέσω air bnb, που συνεπάγεται ότι οι ιδιοκτήτες κρατούν, πλέον τα ακίνητά τους και δεν επιθυμούν να τα πουλήσουν. Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, έχει «παγώσει» η οικοδομή τα τελευταία χρόνια, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, που αντιστοιχούν σε μονοψήφιο αριθμό νεοανεγειρόμενων οικοδομών.

«Αυτό που θα βοηθήσει στην αναστολή του ΦΠΑ είναι ότι κάποιοι κατασκευαστές που είχαν αγοράσει οικόπεδα μέσα στην πόλη, ενδεχομένως θα τα αξιοποιήσουν χτίζοντας νέες οικοδομές, διότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση για γκαρσονιέρες και δυάρια, που δεν υπάρχουν διαθέσιμα πλέον στην αγορά» είπε.

Η ανέγερση νέων οικοδομών και κατά συνέπεια νέων ακινήτων, εκτιμάται ότι θα δώσουν νέα ώθηση στην κτηματαγορά.

«Αγοραστές υπάρχουν πολλοί αλλά δεν υπάρχουν διαθέσιμα ακίνητα επενδυτικά, γιατί όλοι οι αγοραστές ζητούν ακίνητα επενδυτικού τύπου, γκαρσονιέρες και δυάρια» υπογράμμισε η κ. Σκούρτη.

Παράλληλα σημείωσε ότι «το ακίνητο είναι η καλύτερη τοποθέτηση χρημάτων που μπορεί να κάνει κάποιος, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Εχει πολύ καλές αποδώσεις, ειδικά τα μικρά επενδυτικά ακίνητα, ενώ το κεφάλαιο παραμένει σχεδόν ατόφιο, γιατί η αξία του ακινήτου θα ανεβαίνει διαρκώς, σύμφωνα με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου