ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Κτηματολόγιο στη Σκόπελο

κτηματολόγιο-στη-σκόπελο-752443

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται η διαδικασία έναρξης κτηματογράφησης της Σκοπέλου και της εγκατάστασης του αντίστοιχου γραφείου, όπου θα διεκπεραιωθούν οι προβλεπόμενες εργασίες.

Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στη Σκόπελο, με την κοινοπραξία που ανέλαβε την σύνταξη κτηματολογίου στο νησί. Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμος συμμετείχαν και επικεφαλής των παρατάξεων, οι αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και οι μηχανικοί του Δήμου που δραστηριοποιούνται στο νησί, προκειμένου να ενημερωθούν άπαντες οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για τη διαδικασία σύνταξης του κτηματολογίου στη Σκόπελο.

Η ενημέρωση έγινε από εκπροσώπους της κοινοπραξίας που ανέλαβε τη σύνταξη του κτηματολογίου και αφού έγινε μια σύντομη ενημέρωση, στη συνέχεια δέχθηκαν πληθώρα ερωτήσεων – αποριών και έδωσαν απαντήσεις σε όλα τα θέματα που τέθηκαν.

«Είναι η πρώτη φορά που θα καταρτιστεί κτηματολόγιο στη Σκόπελο και επειδή έχουμε εμπειρία από τα άλλα τα νησιά, την Αλόννησο και τη Σκιάθο, θέλουμε να αποφύγουμε τα όποια προβλήματα προκλήθηκαν σε αυτά τα νησιά από τη σύνταξη του κτηματολογίου» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης.

Ο ίδιος επεσήμανε, παράλληλα, ότι θα ακολουθήσει σαφώς και άλλη ενημέρωση, ενώ θα εγκατασταθεί στη Σκόπελο το γραφείο κτηματολογίου, όπου όλοι οι Σκοπελίτες θα πρέπει να απευθύνονται, προκειμένου να ζητούν πληροφορίες από τους υπευθύνους του γραφείου και αφετέρου να κάνουν τις δηλώσεις που είναι απαραίτητες.

Η έναρξη της διαδικασίας υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει στα μέσα Οκτωβρίου, ενώ προηγουμένως θα υπάρξει σχετική ενημέρωση από την κοινοπραξία που ανέλαβε το κτηματολόγιο στη Σκόπελο.

Κατά γενική εκτίμηση, πάντως, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό και χρήσιμο έργο, ενώ όπως σημειώνει ο κ. Βασιλούδης, πρέπει να δοθεί η δέουσα προσοχή, προκειμένου να καταρτιστεί το κτηματολόγιο σωστά, και να μην προκύψουν προβλήματα κατά την εφαρμογή του.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου