ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Κυρώθηκαν οι δασικοί χάρτες της Μαγνησίας

κυρώθηκαν-οι-δασικοί-χάρτες-της-μαγνη-185549

Σε μερική κύρωση των δασικών χαρτών στη Μαγνησία προχώρησε ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Νίκος Ντίτορας. Ο ίδιος μετέβη προχθές στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, για να συμμετάσχει σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη μερική κύρωση των δασικών χαρτών στις περιοχές των ορίων ευθύνης των επτά Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της Ελλάδας.

Οι συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων υπέγραψαν τις σχετικές Αποφάσεις μερικής κύρωσης των δασικών χαρτών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η πρώτη μερική κύρωση Δασικών Χαρτών για τη Θεσσαλία και τη Στερεά, αφορά στους δασικούς χάρτες των νομών Λάρισας, Μαγνησίας, Φθιώτιδας και Ευβοίας.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου κύρωσης των δασικών χαρτών έχει προγραμματιστεί η ολοκλήρωση της κατάρτισης και κύρωσης των χαρτών για το σύνολο της ελληνικής επικράτειας εντός των επόμενων δύο ετών. Η εκπόνηση του εθνικού Δασολογίου (δασική κτηματογράφηση) είναι το πρωταρχικό και κρίσιμο στάδιο για τη δημιουργία αξιόπιστου Εθνικού Κτηματολογίου, το οποίο με τη σειρά του αποτελεί το βασικό εργαλείο για τη χάραξη πολεοδομικής και χωροταξικής πολιτικής.

Στη συνέντευξη Τύπου για την υπογραφή της Μερικής Κύρωσης των δασικών χαρτών, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στ. Ελλάδας Νίκος Ντίτορας, δήλωσε με νόημα τα εξής: «Εγώ δεν θα πω ευχαριστίες στους υπαλλήλους, γιατί ό,τι και να πει κανείς θα είναι λίγα. Θα πω όμως το εξής: να ολοκληρωθούν οι δασικοί χάρτες και να μην πειράξουν τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις όπως έχουν σήμερα. Τίποτε άλλο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου