ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Σε πέντε δόσεις ο ΕΝΦΙΑ

σε-πέντε-δόσεις-ο-ενφια-380500

Με τροπολογίες που κετέθεσε το υπουργείο Οικονομικών, ορίζεται ότι η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί στις 29 Σεπτεμβρίου και η τελευταία στα τέλη Ιανουαρίου 2018. Δηλαδή ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε 5 δόσεις.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τις τροπολογίες:

-Απαλλάσσονται από το φόρο κερδών από τυχερά παίγνια, τα χρηματικά ποσά ή κάθε είδους έπαθλα που προσφέρονται μέσω προγράμματος δημοσίων κληρώσεων στους τυχερού που πραγματοποιούν συναλλαγές με τη χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών.

– Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ μέχρι του ποσού των 10.000 ευρώ θα επιστρέφονται άμεσα στους δικαιούχους.

– Παρέχεται η δυνατότητα στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος υποβολής τροποποιητικής δήλωσης, εξαιτίας των λανθασμένων στοιχείων που απέστειλε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στη φορολογική διοίκησης, χωρίς πρόστιμα και κυρώσεις. Οι τροποποιητικές δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν από 1η Αυγούστου μέχρι 31/10/2017.

– Ειδικά για το 2017 η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 και η τελευταία μέχρι και την 31 Ιανουαρίου 2018.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου