Νέα παράταση ενός μήνα για τα αυθαίρετα

Τελευταία ενημέρωση: 2017-05-04, 21:52:29
Νέα παράταση ενός μήνα για τα αυθαίρετα

Κατά έναν μήνα παρατείνεται η προθεσμία υπαγωγής στον ισχύοντα νόμο 4178/2013, για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, ύστερα από Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης.

Ετσι, οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων θα μπορούν να υπαχθούν στις διατάξεις του υφιστάμενου νόμου έως τις 8 Ιουνίου, καθώς η προηγούμενη προθεσμία έληγε στις 8 Μαΐου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, το νέο σχέδιο νόμου για την αυθαίρετη δόμηση είναι έτοιμο και θα κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή καθώς στο προηγούμενο διάστημα ενσωματώθηκαν σ΄αυτόν τα σχόλια και οι παρατηρήσεις των κοινωνικών εταίρων που συμμετείχαν στη διαβούλευση.

Αναφορικά με την παράταση που δόθηκε σημειώνεται ότι «η κυβέρνηση επέλεξε η κοινοβουλευτική διαδικασία να γίνει μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ώστε να βρει τον αρμόζοντα χώρο και χρόνο στον δημόσιο διάλογο.

Τεχνικές παρεμβάσεις
Τέλος, μετά την υιοθέτηση του νόμου, απαιτείται κάποιο χρονικό διάστημα για να πραγματοποιηθούν τεχνικές παρεμβάσεις, απαραίτητες ώστε το ηλεκτρονικό σύστημα να προσαρμοστεί στις νέες θεσμικές προβλέψεις».

[ethnos.gr]

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
5
=