Προτάσεις για τη διόρθωση των λαθών στους δασικούς χάρτες θα καταθέσει ο Δ. Αλμυρού

Τελευταία ενημέρωση: 2017-02-20, 16:01:02
Προτάσεις για τη διόρθωση των λαθών στους δασικούς χάρτες θα καταθέσει ο Δ. Αλμυρού

Αναστολή της διαδικασίας με τους δασικούς χάρτες θα ζητήσει ο Δήμος Αλμυρού, που προσανατολίζεται να υποβάλλει συγκεκριμένες  προτάσεις και παρατηρήσεις,  προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη που έχουν ανακύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού με πρωτοβουλία του Δήμου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα στην οποία συμμετείχαν δημότες,  σύλλογοι και οι φορείς του Δήμου Αλμυρού  όπου έγινε ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα που ανακύπτουν από την Ανάρτηση Δασικών Χαρτών. Παρόντες επίσης ήταν οι βουλευτές Μαγνησίας Αλ. Μεϊκόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ και Χρ. Μπουκώρος από τη Ν.Δ., ενώ κατά τη διάρκεια της ημερίδας  έγιναν εισηγήσεις από αρμόδια στελέχη υπηρεσιών.

Μεταξύ άλλων, όπως τονίστηκε, ο Δήμος Αλμυρού ζητά τη διακοπή της διαδικασίας ανάρτησης των δασικών χαρτών με στόχο να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος ενημέρωσης των πολιτών, να εξεταστεί η κατάργηση του παραβόλου ή η καθιέρωση ενός συμβολικού ποσού, να δοθεί χρόνος προετοιμασίας στους αγρότες και κατόχους αγροτεμαχίων, και η Πολιτεία να εξετάσει την αλλαγή του πλαισίου αναφοράς με τις αεροφωτογραφίες του 1945, δίνοντας ρεαλιστική βάση δεδομένων αναφοράς.

Επισημάνθηκε, επίσης, ότι  από την ανάρτηση των δασικών χαρτών έχουν διαπιστωθεί σοβαρά προβλήματα, καθώς χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων, κυρίως με ελαιόδενδρα και σιτηρά, εμφανίζονται ως δασικές εκτάσεις και ιδιοκτησία του Δημοσίου, παρά το γεγονός ότι οι αναρτήσεις οφείλουν να λάβουν υπόψη τα όρια των σχεδίων πόλεως και οικισμών, εκτάσεις που τελεσίδικα έχουν χαρακτηρισθεί ως μη δασικές, εκτάσεις που δεν είναι δασικές, αλλά αναδασωτέες, εκτάσεις που στις αεροφωτογραφίες δεν είναι δασικές, ενώ στο χάρτη εγγράφονται ως δασικές κ.α.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
9
=