ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Παγωμένο το ενδιαφέρον για αγορά μεγάλων διαμερισμάτων στο Βόλο

παγωμένο-το-ενδιαφέρον-για-αγορά-μεγά-664866

Παγωμένο παραμένει το ενδιαφέρον στο πεδίο του real estate με μόνη εξαίρεση τα μικρά ακίνητα, γκαρσονιέρες, δυάρια και τριάρια, λίγων τετραγωνικών, με τις τιμές πώλησης να ακολουθούν την κατιούσα, κυρίως την τελευταία τριετία. Σύμφωνα με τα δεδομένα που παραθέτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Στάθης Τράκας, ιδιοκτήτης τοπικού κτηματομεσιτικού γραφείου, η μείωση στις τιμές πώλησης των εξοχικών αγγίζει το 50% και στα αστικά ακίνητα κυμαίνεται από 20 έως 30%, ενώ όπως επισημαίνει παράλληλα, αρκετοί βάζουν πωλητήρια στις εξοχικές τους κατοικίες, προκειμένου να καλύψουν καθημερινές ανάγκες και οφειλές που χρήζουν άμεσης διευθέτησης.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Παλιότερα ο κόσμος πουλούσε κάποιο ακίνητο για να κάνει επένδυση, αλλά σήμερα τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Η τάση που διαμορφώνεται, είναι να διατίθενται προς πώληση αρκετά εξοχικά, για να καλυφθούν άλλες οικονομικές υποχρεώσεις», όπως αναφέρει ο ίδιος επαγγελματίας, ο οποίος προσθέτει ότι «υπάρχουν χρέη στην Εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία και ο κόσμος πουλάει εξοχικά για να απαλλαγεί από δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη που έχει επωμιστεί τα τελευταία χρόνια».

Παράλληλα ο κ. Τράκας διαβλέπει περαιτέρω μείωση στις τιμές των ακινήτων λόγω της οικονομικής ύφεσης που επικρατεί τα τελευταία χρόνια, ενώ σημειώνει ταυτόχρονα, ότι εκδηλώνεται ελάχιστο ενδιαφέρον για καταστήματα.

Οι τιμές στα μικρά ακίνητα, γκαρσονιέρες, δυάρια και τριάρια διατηρούνται στα ίδια επίπεδα, κατά μέσο όρο, λόγω της ζήτησης που υπάρχει, ενώ όπως επισημαίνει ο ίδιος επαγγελματίας, «λόγω της κρίσης οι πελάτες μπορούν πλέον να αγοράσουν διαμέρισμα σε πολύ χαμηλή τιμή με ίδια έσοδα, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουν σε δανεισμό, όπως συνέβαινε πριν από την κρίση».

Τα ποσοστά μείωσης στις τιμές των ακινήτων έχουν αυξηθεί ακόμη περισσότερο την τελευταία διετία, με τα μικρά ακίνητα να βρίσκονται, όπως προαναφέρθηκε, στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνει ο κ. Τράκας «θα διατίθενται προς πώληση όλο και περισσότερα ακίνητα στο μέλλον και σταδιακά θα πέφτουν οι τιμές όσο περνάει ο καιρός. Θα φτάσουμε σε πολύ φθηνά ακίνητα κάποια στιγμή μετά από δύο – τρία χρόνια», όπως επισημαίνει ο ίδιος, δίνοντας το στίγμα της νέας τάξης πραγμάτων που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της αγοραπωλησίας ακινήτων.

Οι εν δυνάμει επενδυτές είναι κατά βάση Ελληνες, οι οποίοι προέρχονται από την Αθήνα και άλλες περιοχές της Ελλάδας και παράλληλα κάτοικοι Ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίοι έχουν στραμμένο το βλέμμα στη Μαγνησία, αναζητώντας το ακίνητο των ονείρων τους, σε προσιτή τιμή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου