Νέα Ζηλανδία: Η «φούσκα» των ακινήτων δεν οφείλεται στους... Κινέζους

Τελευταία ενημέρωση: 2016-06-03, 15:04:55
Νέα Ζηλανδία: Η «φούσκα» των ακινήτων δεν οφείλεται στους... Κινέζους

Οι φόβοι ότι τα ακίνητα της Νέας Ζηλανδίας πωλούνται μαζικά σε ξένους, κυρίως Κινέζους, αποτελούν μύθο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

Τα στοιχεία που συγκέντρωσε η αρμόδια υπηρεσία της Νέας Ζηλανδίας (LINZ) έδειξαν ότι λιγότερο από 1% των κατοικιών της χώρας πουλήθηκαν σε Κινέζους αγοραστές στο πρώτο τρίμηνο του 2016. Πρόκειται για τα πρώτα επίσημα στοιχεία για ξένους αγοραστές κατοικιών στη χώρα.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των στοιχείων στα μέσα Μαΐου, ο βουλευτής του Εθνικού Κόμματος, Τζιαν Γιανγκ, απαίτησε την έκφραση συγγνώμης από το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα, το οποίο προκάλεσε πολιτική θύελλα πέρυσι, υποστηρίζοντας ότι οι Κινέζοι επενδυτές ακινήτων προκαλούν φούσκα στις τιμές των κατοικιών του Όκλαντ.

Ο Γιανγκ, που ήταν πρώην διευθυντής στο Κέντρο Κινεζικών Μελετών του Ασιατικού Ινστιτούτου της Νέας Ζηλανδίας, δήλωσε ότι το Εργατικό Κόμμα «κατέστησε αποδιοπομπαίους τράγους τους Κινέζους αγοραστές ακινήτων». «Από το 3% των εξωχώριων επενδυτών σε ακίνητα, λιγότερο από το 30% είναι από την Κίνα. Αυτό σημαίνει, ότι οι Κινέζοι αγοραστές είναι λιγότεροι από το 1% του συνόλου των αγοραστών ακινήτων στη Νέα Ζηλανδία», δήλωσε ο Γιανγκ.

ethnos.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
6
=