ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Μικρότερες εισφορές σε γη και χρήμα για τους κατοίκους της Αγ. Παρασκευής

μικρότερες-εισφορές-σε-γη-και-χρήμα-γι-839067

Ενα βήμα πίσω γυρνάει ο δήμος για να δώσει λύση στο αδιέξοδο για δεκάδες κατοίκους της συνοικίας

Ενα στάδιο πίσω στη σύνταξη της Πράξης Εφαρμογής της Αγίας Παρασκευής, γυρνάει ο δήμος Βόλου, προκειμένου οι κάτοικοι του παραδοσιακού οικισμού να μην επιβαρυνθούν με υψηλές εισφορές σε γη και χρήμα. Η πολεοδόμηση της Αγίας Παρασκευής εκκρεμεί τα τελευταία 16 χρόνια, με τους κατοίκους της περιοχής, να διαμαρτύρονται για τις υψηλές εισφορές που καλούνται να καταβάλλουν σε γη και χρήμα προκειμένου να γίνουν έργα κοινής ωφέλειας.

Το θέμα ήρθε χθες επί τάπητος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Βόλου. Το παρών έδωσαν και εκπρόσωποι του οικισμού και συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου, Αγγελος Μαστοράκης και το μέλος Αικατερίνη Μακρή.

Με εισήγηση της Διεύθυνσης Δόμησης του δήμου και προκειμένου να λυθεί ένα πρόβλημα που εκκρεμεί από το 2000, αποφασίστηκε να γυρίσει ένα στάδιο πίσω η διαδικασία πολεοδόμησης του οικισμού. Ανακαλείται η σύνταξη του κεφαλαίου Γ’ και θα ανατεθεί σε νέο μελετητή η ανασύνταξη του συγκεκριμένου τμήματος της πράξης εφαρμογής.

Με αυτόν τον τρόπο, η πολεοδόμηση της περιοχής θα γίνει με βάση το νέο Νόμο του 2014, που είναι πιο ευνοϊκός για τους κατοίκους, από τη στιγμή που θα κληθούν να καταβάλλουν μικρότερες εισφορές σε γη και χρήμα, προκειμένου να γίνουν έργα κοινής ωφέλειας. Σύμφωνα με την υπεύθυνη του τμήματος πολεοδομικού σχεδιασμού, Κ. Μεταξοπούλου, οι περισσότεροι κάτοικοι θα ευνοηθούν. Βάσει του νέου Νόμου, θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τις εισφορές τους σε χρήμα σε δόσεις για εννέα αντί για έξι χρόνια, ενώ ταυτόχρονα θα επωφεληθούν και από την πτώση της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων.

Το μόνο «αγκάθι» είναι ο χρόνος που χάνεται. Κι αυτό γιατί η ανασύνταξη του γ’ κεφαλαίου της πράξης εφαρμογής θα χρειαστεί τουλάχιστον 9 μήνες έως 1 χρόνο προκειμένου να «φύγει» από τις υπηρεσίες του δήμου Βόλου και να κατατεθεί προς έγκριση στην Περιφέρεια. Ικανοποιημένοι από τη λύση δήλωσαν κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής υποστηρίζοντας ότι το προηγούμενο καθεστώς ήταν άδικο και δυσβάστακτο για τους ίδιους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου