Ενδιαφέρον για την εξοχική κατοικία έφερε η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών

Τελευταία ενημέρωση: 2016-04-01, 16:45:08
Αυξημένο ενδιαφέρον για την εξοχική κατοικία από αγορές του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού (φωτό αρχείου)
Ενδιαφέρον για την εξοχική κατοικία έφερε η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών

Βγαίνει από τη μακρά ύφεση η εξοχική κατοικία στην κτηματαγορά. Η μείωση των αντικειμενικών αξιών αύξησε έως και 15% το ενδιαφέρον για αγορές. Αθηναίοι, Θεσσαλονικείς, Θεσσαλοί, αλλά και Ευρωπαίοι συνταξιούχοι, κατά κύριο λόγο, λάτρεις της Ελλάδας, εκδηλώνουν ενδιαφέρον.

Οπως είπε ο μεσίτης κ. Γιάννης Καραγιάννης, «η εξοχική κατοικία άρχισε να σηκώνεται. Αν και χρειάζεται πολύς δρόμος για να επιστρέψουμε στα προ κρίσης επίπεδα, ωστόσο το ενδιαφέρον αυξάνεται σταθερά από το 2013 και μετά και το ίδιο συμβαίνει και φέτος».

Η αύξηση του ενδιαφέροντος προσδιορίζεται ότι προσεγγίζει το 15%. «Η εξοχική κατοικία βγαίνει από μία τεράστια ύφεση. Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών συνέβαλε σημαντικά. Μία μεζονέτα 130 τετραγωνικών μέτρων που εν έτι 2009 πωλούνταν στην Τσαγκαράδα με 240.000 ευρώ πλέον διατίθεται σήμερα με 115.000 ευρώ» είπε ο ίδιος.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως στο Νότιο Πήλιο, ενώ τα ποσά που προτίθενται οι ενδιαφερόμενοι ευρωπαίοι να πληρώσουν για την απόκτηση εξοχικής κατοικίας ξεκινούν από 50.000 ευρώ και φτάνουν και τις 150.000 ευρώ.

Η μεσίτρια κ. Σοφία Χαλκιά υπογράμμισε ότι για Αθηναίους, Θεσσαλονικείς το ενδιαφέρον μονοπωλούν κατά κύριο λόγοι οι μικρές παραδοσιακές οικίες, αν είναι δυνατόν είτε πολύ κοντά στη θάλασσα, είτε με καλή θέα και κήπο. Για ευρωπαίους αγοραστές αντίστοιχα, τα μεγάλα σπίτια με κομφόρ, καλές προσβάσεις, με θέα ή δίπλα στη θάλασσα.

«Μάλιστα για την εξοχική κατοικία εκδηλώνεται ενδιαφέρον και για ενοικίαση είτε ετήσια, είτε για σεζόν σε λογικές πάντοτε τιμές εν μέσω οικονομικής κρίσης» συμπλήρωσε η ίδια.

 

Επενδύσεις στα ακίνητα

Στην κτηματαγορά υπάρχει συμπιεσμένη ενέργεια των αγοραστών. Απώτερος στόχος στην αγορά του εσωτερικού είναι η εξασφάλιση μικρών ποσών υπό το φόβο κουρέματος τραπεζικών καταθέσεων και επιπρόσθετης φορολογίας τους. Αυτός είναι ακριβώς και ο λόγος που υπάρχει στροφή ενδιαφέροντος για την απόκτηση ακινήτων το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, ζήτηση έχουν μικρά διαμερίσματα στο κέντρο της πόλης, αξίας από 20.000 - 50.000 ευρώ.

Οι αγορές τους πάντως παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι γεγονός που χαρακτηρίζεται ενθαρρυντικό, καθώς μετά την επιβολή του κεφαλαιακού ελέγχου η κτηματαγορά φαίνεται ότι έπιασε σταθερό βηματισμό.

«Ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει την ανάγκη να εναποθέσει κάπου σίγουρα τα χρήματά του και ψάχνει για δικλείδες ασφαλείας. Βέβαια τα ποσά έχουν ελαχιστοποιηθεί, καθώς πλέον αν ο μέσος αγοραστής ήθελε να επενδύσει ποσά της τάξεως των 100.000 ευρώ, τώρα θέλει να εξασφαλίσει ποσά της τάξεως των 40.000 ευρώ» είπε ο ίδιος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
4
=