ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Καθυστερεί η εφαρμογή της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίων

καθυστερεί-η-εφαρμογή-της-ηλεκτρονικ-196938

Επισημαίνει με ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Την καθυστέρηση ενός έτους που παρατηρείται αναφορικά με την έκδοση της Κ.Υ.Α. για την εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Εκδοσης Αδειών Δόμησης και του Π.Δ. για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου, δεδομένου ότι θα έπρεπε ήδη να εφαρμόζεται από 1/1/2015, τονίζει σε ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Η ερώτηση του βουλευτή αναφέρει τα εξής:

«Η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου αφορά κυρίως όσους μεταβιβάζουν ακίνητα και όσους επιθυμούν να κλείσουν τις εκκρεμότητές τους με τα αυθαίρετα. Ενώ η μη εφαρμογή της νομοθεσίας θα παρεμποδίζει πλέον τη διαδικασία μεταβίβασης και δικαιοπραξίας επί ακινήτων, εφόσον αυτά δεν φέρουν την ηλεκτρονική ταυτότητα, όπως ο νόμος ορίζει. Δυστυχώς, όμως οι αποφάσεις αυτές αναμένουν εδώ και εννιά με δέκα μήνες την υπουργική υπογραφή.

Οι καθυστερήσεις σε αυτές τις αποφάσεις είναι ενδεικτικές της καθυστέρησης της δημόσιας διοίκησης σε θέματα ανάπτυξης, επενδύσεων και μείωσης της γραφειοκρατίας, δεδομένου ότι με την εφαρμογή αυτών των ρυθμίσεων θα μπορεί να γίνεται με ασφαλή τρόπο η καταγραφή των ακινήτων της χώρας, η οποία και θα αποτελεί τη βάση για το Περιουσιολόγιο».

Με αφορμή τα παραπάνω ο Χρήστος Μπουκώρος ερωτά τον υπουργό για ποιο λόγο δεν έχουν λάβει ακόμη υπουργική υπογραφή η Κ.Υ.Α. Ηλεκτρονικής Εκδοσης Αδειών Δόμησης και το Π.Δ. Ηλεκτρονικής Ταυτότητας των κτιρίων καθώς και πότε θα ξεκινήσει η ισχύς των εφαρμοστικών διατάξεων, όταν αυτή θα έπρεπε ήδη να εφαρμόζεται από 1/1/2015.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου