ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Αναθέρμανε την αγορά ακινήτων της ευρωζώνης η ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ

αναθέρμανε-την-αγορά-ακινήτων-της-ευρ-321119

Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης του Μάριο Ντράγκι έχει αποκτήσει ως νέους υποστηρικτές τους αγοραστές ακινήτων στην Ευρώπη, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Οι αγορές εμπορικών ακινήτων στην ευρωζώνη κατέγραψαν άνοδο 32% μέχρι και τον Ιούνιο, σύμφωνα με την εταιρεία μεσιτών ακινήτων Knight Frank. Οι συνολικές συναλλαγές έφτασαν μάλιστα τα 104,2 δισ. ευρώ.

Οι διεθνείς επενδυτές τοποθετούνται στην αγορά ακινήτων της Ευρώπης σε μια χρονική περίοδο που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσπαθεί να δώσει νέα πνοή στην οικονομική ανάπτυξη μέσω της ποσοτικής χαλάρωσης.

Η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ έχει συμβάλει στην υποχώρηση κατά 19% του ευρώ έναντι του δολαρίου. Επίσης το ενιαίο νόμισμα έχει υποχωρήσει κατά 11% έναντι της στερλίνας, κάνοντας τα ακίνητα που πωλούνται σε ευρώ να φαντάζουν πιο φθηνά για τους υποψήφιους αγοραστές.

Καθώς η οικονομία ανακάμπτει, άνοδο αναμένεται να καταγράψουν και τα ενοίκια. Αυτό εκτιμάται ότι θα συμβεί επειδή από τότε που ξέσπασε η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση η κατασκευή νέων ακινήτων έχει μειωθεί σημαντικά με αποτέλεσμα να καταγράφονται πλέον ελλείψεις, σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Μ&G Real Estate

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου