ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Αυτά είναι τα 10 πιο ακριβά σπίτια και οι πάμπλουτοι ιδιοκτήτες τους

αυτά-είναι-τα-10-πιο-ακριβά-σπίτια-και-οι-333917

Οι ιδιοκτήτες των πιο πολυτελών σπιτιών του κόσμου, αποτελούν τις περισσότερες φορές ένα μυστήριο. Όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, αλλά υπάρχει κανείς που να γνωρίζει το όνομα του Tim Blixseth ή του Ινδού δισεκατομμυριούχου, ο οποίος έχτισε ένα κτίριο 27 ορόφων μόνο για τον εαυτό του;

Χρησιμοποιώντας πληροφορίες που παρέχονται από το CompareCamp.com, το time συγκέντρωσε τα 10 πιο ακριβά σπίτια-μοντέρνα κάστρα στον κόσμο καθώς και τους υπερτυχερούς που τα κατέχουν!

Upper Phillimore Gardens

Τοποθεσία: Λονδίνο

Αξία: 128 εκατομμύρια δολ.

Ιδιοκτήτης: Olena Pinchuk – Κόρη του Λεονίντ Κούτσμα, δεύτερου προέδρου της Ουκρανίας.

Kensington Palace Gardens

Τοποθεσία: Λονδίνο

Αξία: 140 εκατομμύρια δολ.

Ιδιοκτήτης: Roman Abramovich – Ρώσος δισεκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης της ιδιωτικής επιχείρησης επενδύσεων Millhouse LLC και της αγγλικής ομάδας ποδοσφαίρου Chelsea.

Seven The Pinnacle

Τοποθεσία: Big Sky, Μοντάνα

Αξία: 155 εκατομμύρια δολ.

Ιδιοκτήτες: Edra και Tim Blixseth – Η μεν Real estate developer, ο δε βαρόνος ξυλείας, ίδρυσαν από κοινού τη Λέσχη Yellowstone.

Hearst Castle

Αξία: 191 εκατομμύρια δολ.

Ιδιοκτήτες: William Randolph -Το κάστρο χτίστηκε από τον πρώτο μεγιστάνα εφημερίδας της χώρας. Είναι πλέον τουριστικό αξιοθέατο και μέρος του πάρκου της Καλιφόρνια.

Ellison Estate

Τοποθεσία: Woodside, Καλιφόρνια

Αξία: 200 εκατομμύρια δολ.

Ιδιοκτήτης: Larry Ellison – Συν-ιδρυτής της Oracle και τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο το 2013, σύμφωνα με το Forbes.

18-19 Kensington Palace Gardens

Τοποθεσία: Λονδίνο

Αξία: 222 εκατομμύρια δολ.

Ιδιοκτήτης: Lakshmi Mittal – Ο επικεφαλής της Arcelor Mittal, του μεγαλύτερου παραγωγού χάλυβα στον κόσμο και σύμφωνα με το Forbes, ένας από τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους στην Ινδία.

Four Fairfield Pond

Τοποθεσία: Sagaponack, Νέα Υόρκη

Αξία: 248,5 εκατομμύρια δολ.

Ιδιοκτήτης: Ira Rennert – Ιδιοκτήτης του Ομίλου Renco, μιας εταιρείας συμμετοχών με επενδύσεις στην κατασκευή αυτοκινήτων. Έχει επίσης, μερίδιο σε μέταλλα και ορυκτά.

Villa Leopolda

Τοποθεσία: Κυανή Ακτή, Γαλλία

Αξία: 750 εκατομμύρια δολ.

Ιδιοκτήτης: Lily-Safra – Βραζιλιάνα φιλάνθρωπος και χήρα του Λιβανέζου τραπεζίτη, William Safra. Ο σύζυγός της πέθανε όταν ένα άλλο από τα σπίτια του ζευγαριού κάηκε, προφανώς λόγω εμπρησμού.

Antilia

Τοποθεσία: Βομβάη, Ινδία

Αξία: 1 δισεκατομμύριο δολ.

Ιδιοκτήτης: Mukesh Ambani – Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ινδίας, με περιουσία 23,6 δισεκατομμύρια δολ., σύμφωνα με το Forbes. Ο Ambani έχει την Reliance Industries, μια εταιρεία ενέργειας και υλικών.

Buckingham Palace

Τοποθεσία: Λονδίνο

Αξία: 1,55 δισεκατομμύρια δολ.

Ιδιοκτήτης: Ο ανώτατος άρχοντας της Βρετανίας – Σήμερα η Βασίλισσα Ελισάβετ Β ’, η οποία κυβερνά από τις 6 Φλεβάρη του 1952.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου