ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Ανακάμπτει ο κλάδος των ακινήτων στην Ισπανία

ανακάμπτει-ο-κλάδος-των-ακινήτων-στην-337459

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν το δεύτερο τρίμηνο 2015 οι τιμές των κατοικιών στην Ισπανία, γεγονός που βελτιώνει τις προοπτικές για ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της οικονομικής ανάπτυξης στη χώρα.

Οι τιμές των κατοικιών το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 4,2%, ενώ το πρώτο τρίμηνο είχαν μειωθεί κατά 0,6% σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2007 που η στατιστική υπηρεσία ΙΝΕ άρχισε να δημοσιοποιεί στοιχεία για την πορεία των τιμών των ακινήτων.

Ο κατασκευαστικός κλάδος στην Ισπανία φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ανακάμπτει μετά το κραχ του 2008. Τότε στη χώρα είχαν μείνει απούλητες περίπου 1,4 εκατ. κατοικίες.

Το δεύτερο φετινό τρίμηνο καταγράφηκε και αύξηση των θέσεων απασχόλησης στον κατασκευαστικό κλάδο οι οποίες από το 2007 και μετά είχαν μειωθεί κατά 40%.

Η οικονομία της Ισπανίας αναπτύσσεται πλέον με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων οκτώ ετών. Πάντως η ανεργία στη χώρα εξακολουθεί να παραμένει στο 23% και είναι η υψηλότερη στην ευρωζώνη μετά την ανεργία στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως στην Ισπανία θα πραγματοποιούν τον Δεκέμβριο γενικές εκλογές.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου