ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Ορους και προϋποθέσεις κατά της εκποίησης ακινήτων

ορους-και-προϋποθέσεις-κατά-της-εκποί-730325

Θέτει το ΤΕΕ – Ενημέρωση στην προχθεσινοβραδινή Διοικούσα

Φραγμός στην εκποίηση ακινήτων Μαγνησίας, που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, ζητάει να μπει η Διοικούσα Επιτροπή Μαγνησίας του ΤΕΕ.

Η προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής ενημερώθηκε για τις εξελίξεις γύρω από το e-mail που έστειλε Τράπεζα στο ΤΕΕ Μαγνησίας, ζητώντας κοινοποίηση των ακινήτων του Νομού, που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Η Διοικούσα Επιτροπή είχε ζητήσει από το κεντρικό ΤΕΕ ενημέρωση και ταυτόχρονα είχε αποφασίσει ότι είναι αρνητική στην κοινοποίηση των ακινήτων.

«Υπάρχουν κτήματα – φιλέτα στη Μαγνησία για τα οποία είμαστε αρνητικοί να πωληθούν σε εξευτελιστικές τιμές με διαγωνισμούς για τους οποίους δεν γνωρίζουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις» είπε η πρόεδρος στα μέλη της Διοικούσας, επικαλούμενη το παράδειγμα του ακινήτου στα Καλά Νερά που πωλήθηκε αντί του 1 εκατ. ευρώ, ενώ η αξία του ήταν μεγαλύτερη.

Η κ. Καπούλα έκανε γνωστό ότι από πρόσκληση του προέδρου του ΤΕΕ, Χρήστου Σπίρτζη, ενημερώθηκε ότι τελικά εκτός του ΤΕΕ Μαγνησίας, μόνο άλλα δύο Επιμελητήρια έχουν λάβει ανάλογα e-mail.

«Ζήτησα από το κεντρικό ΤΕΕ να πάρει απόφαση να σταματήσει η εκποίηση των ακινήτων με αυτόν τον τρόπο που γίνεται. Το Ελληνικό Δημόσιο έχει στη Μαγνησία εκτάσεις μεγάλης αξίας και γι’ αυτό θα πρέπει να κάνουμε παρέμβαση, να θέσουμε κάποιους όρους» κατέληξε.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου