ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Στα δύο… η αγορά ακινήτων λόγω εκλογών

στα-δύο-η-αγορά-ακινήτων-λόγω-εκλογώ-737217

Μισοί ακυρώνουν συμβόλαια και μισοί σπεύδουν να αγοράσουν!

Στα δύο χωρίστηκε το τελευταίο διάστημα η αγορά ακινήτων, λόγω της προκήρυξης των εκλογών, σύμφωνα με τους επαγγελματίες στο χώρο των ακινήτων στη Μαγνησία, με τους μισούς να σπεύδουν να ακυρώσουν συμβόλαια για αγορές και τους υπόλοιπους να «τρέχουν» να επενδύσουν, με στόχο να απομακρύνουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Την ίδια στιγμή αρκετοί μεσίτες, συμβουλεύουν τους πελάτες τους, τη δεδομένη στιγμή να προβούν σε αγορές καθώς επισημαίνουν ότι οι τιμές κινούνται στα κατώτερα επίπεδα της πενταετίας.

Οπως εξηγεί στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η υπεύθυνη του γραφείου «New Age» κ. Ρία Σκούρτη – Σταυροπούλου, οι τιμές των ακινήτων εν μέσω κρίσης βρίσκονται σήμερα στα κατώτερα επίπεδα, υπογραμμίζοντας πως μόνο μέσα στο 2014 παρατηρήθηκε μείωση των τιμών από 5% με 10%.

Ενδεικτικά η κ. Σκούρτη – Σταυροπούλου αναφέρει ότι σήμερα πωλούνται 2άρια στο κέντρο του Βόλου από 25.000 ευρώ ενώ ακίνητα 10ετίας πωλούνται περίπου 1.000 ευρώ το τ.μ.

Την ίδια στιγμή μικρό ενδιαφέρον, παρουσιάζεται και για εξοχικές κατοικίες του Πηλίου, οι αγορές των οποίων είχαν «παγώσει» εδώ και 4-5 χρόνια.

«Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στο χώρο του ακινήτου δεν έχει προηγούμενο. Από τη στιγμή που προκηρύχτηκαν οι εκλογές παρατηρούνται δύο κατηγορίες αγοραστών. Αυτοί που σπεύδουν να ακυρώσουν συμφωνίες από ανασφάλεια αλλά και αυτοί που αντίθετα σπεύδουν να αγοράσουν με στόχο να πάρουν τα χρήματά τους από την τράπεζα και να τα επενδύσουν στο ακίνητο. Προσωπικά θεωρώ ότι το 2015 θα είναι καλύτερο για τον κλάδο μας και ήδη τα πρώτα μηνύματα που έχουμε λάβει από τον κόσμο είναι ενθαρρυντικά. Επίσης θα συμβούλευα τη δεδομένη στιγμή ακόμη και τους πιο δύσπιστους που σκέφτονται να αγοράσουν, να το κάνουν, αφού πιστεύω ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα μείωση στις τιμές», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Ρία Σκούρτη – Σταυροπούλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου