ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Στάσιμη η ελληνική αγορά ακινήτων

στάσιμη-η-ελληνική-αγορά-ακινήτων-746815

Στις πιέσεις που εξακολουθούν να ασκούνται στην ελληνική αγορά ακινήτων αναφέρεται σημερινό αφιέρωμα του CNBC, το οποίο εστιάζει στις χώρες με τις καλύτερες και χειρότερες αγορές κατοικιών παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το CNBC οι «φούσκες» στην αγορά ακινήτων όλης της Ευρώπης φαίνεται να αυξάνονται ξανά, ακόμη και σε χώρες που μόλις πρόσφατα είχαν πληγεί από αυτές όπως η Ιρλανδία.

Όπως σημειώνει, χαρακτηριστικά το δημοσίευμα σύμφωνα με το παγκόσμιο μεσιτικό γραφείο Knight Frank οι τιμές των κατοικιών στην Ιρλανδία έχουν κερδίσει 15% τους τελευταίους 12 μήνες, όταν οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί το ίδιο διάστημα κατά 4,8%.

Το CNBC αναφέρει πως μετά από έξι χρόνια ύφεσης, η ελληνική αγορά ακινήτων εξακολουθεί να βρίσκεται σε στασιμότητα. Οι αποτιμήσεις κατοικιών μειώθηκαν κατά 7,7% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, αν και ο ρυθμός μείωσης των τιμών εξασθένησε.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσει την αγορά ακίνητων η ελληνική κυβέρνηση έχει προσφέρει άδειες παραμονής σε κάθε επενδυτή από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αποκτήσει ή ενοικιάσει ακίνητο στην χώρα που αξίζει πάνω από 250.000 ευρώ.

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου