Η Κρήτη είναι στο στόμα όλων των ξένων «κυνηγών» -Τι αναφέρει εξειδικευμένο βρετανικό μέσο για την αγορά κατοικιών [γράφημα]

Τελευταία ενημέρωση: 2014-09-12, 11:33:53
Η Κρήτη είναι στο στόμα όλων των ξένων «κυνηγών» -Τι αναφέρει εξειδικευμένο βρετανικό μέσο για την αγορά κατοικιών [γράφημα]

Για κάποιους ξένους η Ελλάδα δεν είναι μόνο για ευχάριστες και ξέγνοιαστες διακοπές. Είναι τουρίστες, αν δεν ξεχνούν και την επαγγελματική ιδιότητά τους: ειδικά αν αυτή έχει να κάνει με την κτηματαγορά.

Σύμφωνα με το εξειδικευμένο βρετανικό σάιτ TheMoveChannel.com, που ασχολείται με την κτηματαγορά, στο στόμα όλων των «κυνηγών» κατοικιών (έτσι τους ονομάζει) είναι η Κρήτη και τα φιλέτα γης που διαθέτει.

Σύμφωνα με το παρακάτω γράφημα που εξετάζει την περίοδο από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως τον Αύγουστο του 2014, η αναζήτηση των κτηματομεσιτών στο εξωτερικό μέσω του Google έχει αυξηθεί κατακόρυφα σε περιοχές της Κρήτης. Αναφέρει χαρακτηριστικά πως το 45% των αναζητήσεων έχουν να κάνουν με την Κρήτη, ενώ ακολουθούν οι νησιά του Ιονίου.

Οι ξένοι αγοραστές ενδιαφέρονται και για κατοικίες εντός της Αττικής, όπου κι εδώ έχει σημειωθεί αξιοσημείωτη αύξηση αναζητήσεων. Η Αθήνα είναι μια βασική επιλογή, αλλά όπως σημειώνεται, τίποτα δεν συγκρίνεται με την παραδοσιακή γοητεία που προσφέρουν τα ελληνικά νησιά.

Έστω και έτσι η ελληνική πρωτεύουσα έχει γίνει «στόχος» από το 12,23% των αναζητήσεων για αγορά ή ενοικίαση κατοικίας από το εξωτερικό. Μια άλλη επιλογή που ψάχνουν οι ξένοι είναι νησιά που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα, έτσι ώστε να συνδυάσουν αποδράσεις, αλλά και άμεση προσέγγιση στην πρωτεύουσα. Έτσι αναζητούν κατοικίες στην Ύδρα, τον Πόρο και την Αίγινα.

Όπως σημειωνεται στο άρθρο, ενώ τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε μια φθίνουσα πορεία του ενδιαφέροντος για την ελληνική γη, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Άγιος Νικόλαος στην Κρήτη, τώρα οι ευκαιρίες της κτηματαγοράς έχουν αλλάξει τη... ρότα και το ενδιαφέρον είναι και πάλι έντονο. Η Κρήτη, πάντως, εξακολουθεί να είναι στην κορυφή των προτιμήσεων. Έντονο ενδιαφέρον υπάρχει και για την Καλαμάτα, αλλά και για την Κασσιόπη στα Επτάνησα.

Η αλήθεια είναι ότι η τάση των πιθανών αγοραστών είναι να ψάχνουν περισσότερο στα νησιά και λιγότερο στην ηπειρωτική Ελλάδα για φιλέτα γης. Κάτι που φαίνεται έκδηλα και από το αυξημένο ενδιαφέρον τους για σπίτια που βλέπουν θάλασσα και πέλαγος.

Αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τους αγοραστές είναι εξοχικές κατοικίες, κυρίως βίλες.. Κάτι που επίσης φαίνεται από το τι έψαχναν το διάστημα της έρευνας στο Google.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
9
=